Nissan oprește producția modelului Qashqai la fabrica sa din China

de Silvian Irimia
Duminica, 23.06.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
La doar 4 ani după inaugurarea uzinei Changzhou unde se fabrica exclusiv SUV-ul Qashqai, Nissan a decis să pună stop producției, din cauza concurenței locale.

Un purtător de cuvânt al producătorului japonez a declarat că fabrica operată de Nissan și partenerul său Dongfeng Motor din Changzhou, care produce aproximativ 130.000 de modele Qashqai pe an, și-a oprit producția.

Producția totală a Nissan în China este de 1,6 milioane de vehicule, fabricate în 8 uzine răspândite în toată țara. Uzina din Changzhou reprezintă 8% din producția sa.

Datele publice arată că, în 2018, Nissan a semnat un acord cu Guvernul Municipal Changzhou pentru a reorganiza baza din Changzhou. Dongfeng Motor Co. a fost înființată și a început producția în 2020.

Pe 18 noiembrie 2020, fabrica a lansat oficial prima mașină. Cu toate acestea, în mai puțin de patru ani, cea mai nouă fabrică Nissan în China a fost închisă.

Din ianuarie până în mai 2024, vânzările cumulate ale producătorului japonez în China au fost de 286.445 de unități, o scădere de 1% față de anul precedent. Aceste scăderi au apărut, în mare parte, din cauza producătorilor locali care vând vehicule electrice la preţuri similare cu ale maşinilor cu motoare pe ardere internă.

Comentarii (5)

  • Trilulilu
    Nissan n-ar fi trebuit să scape de Goshn.
    1 0
  • George Simion
    superb! electrice la pret de termice! restul va fi istorie!
    2 5
  • CHINA... THE NEW "JAPAN"
    0 0
  • Va fi… in 2100+ ;)
    Deci, ai dreptate mai Simioane, orice aberație poate fi adevărată… dar, doar in viitor, ca acuma electricele au scăzut din nou în mai, dar după cum vezi nici o grabă în a recunoaște dezastrul, viitorul va fi… cu sau fără noi ;)
    5 1
  • De cand e o scadere de 1% motiv de inchis o fabrica? Si de cand e de abandonat o piata cu 5-6-700k vanzari pe an?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru