Nissan lansează o tehnologie nouă care îl avertizează pe șofer să elibereze benzile de depășire

de Tiberiu Safta
Vineri, 20.09.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan urmează să lanseze un nou sistem de asistență conceput special pentru a reduce situațiile în care șoferii continuă să circule pe banda a doua pe autostradă. Noul sistem îl va avertiza pe șofer să treacă înapoi pe prima bandă după o depășire.

Toți șoferii întâlnesc adesea această situație. Mergi pe autostradă liniștit și vezi că cineva din față merge pe banda a doua sau a treia fără să se tragă înapoi pe prima bandă pentru ca tu să poți să-l depășești legal. Unii șoferi care rămân blocați pe benzile de depășire merg foarte lent, lucru care duce la frustrare pentru cei din spate și, implicit, la trafic aglomerat. În cele mai rele cazuri, pot fi produse și accidente.

În încercarea de a minimiza această problemă, Nissan vine cu o soluție în acest sens. Mai exact, noua versiune a sistemului avansat de asistență ProPilot 2.1 va include acum un nou sistem de avertizare. Astfel, după efectuarea unei depășiri, șoferul va fi avertizat de sistem să treacă înapoi pe prima bandă.

Noul sistem se folosește de o cameră video care recunoaște marcajele benzilor, precum și de un senzor radar montat în față pentru a măsura distanța până la vehiculul din față. Trebuie notat aici că acest sistem nu preia în niciun fel controlul mașinii, deoarece va funcționa strict ca un sistem de avertizare vizuală și sonoră.

Deocamdată, noul sistem ProPilot 2.1 este disponibil doar în Statele Unite. Primul model care primește acest sistem este Nissan Rogue, echivalentul lui X-Trail pe piața nord-americană. Deocamdată, nu se știe dacă Nissan va aduce acest sistem de avertizare și în Europa.

via Motor1

Comentarii (3)

  • Haha, o să fie mișto sistemul asta în România. Dar poate ar fi mai util la BMW și Audi. A, ar fi bun și un sistem care să îți dea peste mâna când dai flash-uri ca un mitocan.
    2 1
  • @Matei
    Din nou te cam bate logica si te contrazici. Sistemul e pt cei care stau uitati pe banda a 2-a, nu pt cei care merg ca nebunii (cei cu BMW si Audi)
    1 0
  • Andriu @Matei
    Inchipuie-ti ca "mitocanii" care dau flashuri nu mai exista cand mitocanii care stau cocotati pe banda de viteza se muta inapoi pe prima banda.
    Aia cu BMW si Audi (si multe alte marci) pot sa mearga cu 200km/h pe banda de viteza, daca au bani de platit amenzi.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru