Muntenia și Moldova vor fi legate de un nou drum expres: proiectul a fost avizat

de Alexandru Monenciu
Luni, 03.06.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În țara noastră va fi construit un nou drum expres, care va lega Muntenia și Moldova. Ministerul Transporturilor a avizat deja proiectul, iar în zilele următoare vor fi aprobați și indicatorii tehnico-economici.

Autoritățile vor să construiască un nou drum expres care să lege Muntenia de Moldova. Tronsonul de drum de mare viteză Focșani-Brăila ar urma să aibă o lungime de 73.5 kilometri, iar costul estimat al acestui proiect este de 5.5 miliarde de lei, fără TVA.

Ministerul Transporturilor a avizat deja proiectul. Zilele următoare ar urma să fie aprobați și indicatorii tehnico-economici, transmit cei de la Profit.

"După acest pas, vom putea lansa în licitație contractul pentru construcția acestui nou drum de mare viteză, cu o lungime de peste 73 de kilometri, care va face legătura între Muntenia și Moldova," a declarat ministrul Transporturilor.

Noul drum expres Focșani-Brăila va fi împărțit în 3 loturi și va include 57 de poduri/pasaje/structuri casetate, 6 noduri rutiere și 6 parcări. Va avea 2 benzi pe sens.

De asemenea, pe traseu vor fi plantate 155 de hectare de perdele forestiere.

via Profit

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru