Motorul revolutionar: 1.0 litri si 250 de cai putere
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
Un motor care sa consume putin si care sa ofere cat mai multi cai putere: acesta este visul oricarui constructor sau sofer. Se pare ca acest vis poate deveni realitate cu ajutorul noului motor realizat de compania britanica Nevis Engine Company. Potrivit celor care l-au dezvoltat, motorul ar putea fi capabil sa dubleze eficienta consumului in comparatie cu motoarele conventionale.
Propulsorul reprezinta un prototip in faza a doua de testare, care revolutioneaza printr-un nou tip de valva de evacuare si printr-un sistem de injectie inovativ. Cheia succesului consta insa in conceperea unui nou ciclu de combustie botezat "Bortone Cycle", dupa inventatorul sau Cesare Bortone, ciclu care duce la cresterea puterii motorului de sase ori. Propulsorul revolutionar va avea o masa si o dimensiune foarte mici, va fi disponibil in variante de unu, doi, patru, sase sau opt cilindri si va putea functiona pe baza de benzina, diesel, biocombustibil si chiar hidrogen.
Creatorii motorului afirma ca acesta poate obtine un nivel maxim de combustie si poate face fata la toate solicitarile de putere: in oras sau pe autostrada. cai putere.
Performantele unui astfel de motor sunt incredibile: o versiune de motorizare cu doi cilindri de 1.0 litri va putea dezvolta pana la 250 deAdauga un comentariu
Ultimele stiri din Tehnologie
-
Porsche a pregătit o actualizare over-the-air pentru sistemele multimedia ale mașinilor sale. Odată cu noua actualizare, aplicația YouTube este acum instalată și poate fi accesată doar de pasagerii din față. (12.12)
-
BMW a lansat o nouă tehnologie de conducere autonomă, care permite mașinilor proaspăt construite să se conducă autonom în interiorul uzinelor. De această tehnologie beneficiază și Mini. (27.11)
-
Mercedes-Benz a mărit viteza maximă a sistemului său de conducere autonomă prezent la modelele sale. Astfel, toate modelele noi dotate cu acest sistem se vor putea conduce singure până la o viteză maximă de 95 de km/h. (24.09)
- Skoda Kylaq a intrat în producția de serie în India. Preț de pornire, 8.700 de euro
- STUDIU: Doar 1% din proprietarii de mașini electrice ar reveni la termice
- Primul exemplar Alfa Romeo 33 Stradale a fost livrat
- Dacia: 10.000 de comenzi înregistrate, în 2024, pe platforma de vânzări online
- Honda Prelude se întoarce. Din 2026 și în Europa
Si motorul rotativ Wankel (utilizat de unele modele Mazda) scoate 250CP la aproximativ 1.3 litri, si totusi ceilalti producatori nu prea se grabesc sa-l implementeze pe modelele lor (de fapt sunt complet dezinteresati). De ce oare?
Deci se poate si la noi, avem nevoie insa de un producator ca sa il produca in serie, dupa ce vom finaliza lucrarile.
Dom' Profesor, lasati-o mai moale cu inventia Dvs ca, la cum scrieti, ma astept sa mearga ... cu coltzuri...
Dle. Aldea eu va doresc succes.
(bine ca ai tu trabant)
Ce vreau totusi sa subliniez:nimic ce s-a produs autohton n-a acaparat PIETELE INTERNATIONALE IN FORMA EI DE APARITIE!!!I s-au facut modificarile de rigoare datorita imperfectiunii finale,NU DATORITA PLAGIERII ,ORI FURTULUI DE TEHNICA!!!
Uitati-va la TOTI marii nostri predecesori, ca toti au realizat fie marile descoperiri tehnice,medicale,stiintifice ,etc ,s-au realizat in srainatate si nu pe meleagurile patriei noastre,aceasta datorindu-se nu TRADARII LOR ,ci incapacitatii noastre de-a lungului timpului de a ne recunoaste marile CREERE si de a le oferii tot sprijinul,fie datorita INVIDIEI care ne urmareste la tot pasul si care trebuie sa recunoastem este un SPECIFIC NATIONAL,din pacate!!!
Eu unul asta cred ca este adevarul la tot ce se intampla la noi si ne face TOTAL DIFERITI DE RESTUL POPOARELOR!!!
Si ce zicea un intelectual mai sus, peco pentru hidrogen??? :))
ATENTIE la ingineri: nu va ganditzi ca va dau toate informatiile astea fara semnatura. Sa iau si io bani pe munca voastra.
Daca stiti pa cativa cu bani , sunatii si ziceti ca io vreau sa produc masina cu hidrogen ( a mea merge deja ), sa sara cu ceva cashcaval la sponsorizare.
Care aduce sponsoru ii dau planurile complete.
radujohn@gmail.com
putem adica nu prea mult ,realitatea e trista . valoarea iese la iveala, daca exista ? La noi se vede bine ce predomina.ha.ha.ha