Motiv de sărbătoare la Toyota: RAV4 a împlinit 30 de ani de la debut

de Alexandru Monenciu
Vineri, 31.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul nipon de automobile marchează trei decenii de la debutul modelului RAV4. Până în prezent au fost comercializate peste 14 milioane de exemplare la nivel global.

În martie 1994, adică în urmă cu puțin peste 30 de ani, Toyota prezenta modelul RAV4, în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Era vorba despre un SUV compact, cu tracțiune integrală, inspirat de conceptul RAV-FOUR, care a debutat în 1989 la Tokyo.

După șase ani a fost lansată a doua generație, puțin mai lungă decât modelul original. Sistemul de tracțiune integrală a adoptat un diferențial central, cu alunecare limitată, iar clienții puteau opta și pentru un diferențial spate Torsen, opțional.

În 2001, pentru prima oară era oferit un motor diesel pe RAV4. În anii ce au urmat, SUV-ul nipon a primit și alte îmbunătățiri, iar în prezent a ajuns la a cincea generație.

Din 2016 este disponibil într-o versiune hibrid, iar în 2020 și-a făcut apariția și o versiune plug-in hybrid.

În 2018 și 2019, Toyota RAV4 a fost cel mai vândut SUV la nivel global. În 2023, RAV 4 a depășit borna de 14 milioane de exemplare comercializate la nivel global.

Motorizările hibrid și plug-in hybrid reprezintă 91% din vânzările europene ale acestu model.

Cele mai importante piețe sunt Franța, Italia, Polonia, Spania și Marea Britanie.

via Toyota

Comentarii (2)

  • Elektrik
    Nimic despre

    https://piataauto.md/Stiri/2024/06/Producatorii-japonezi-Toyota-Mazda-Honda-si-Suzuki-recunosc-ca-au-falsificat-ani-la-rand-parametrii-de-siguranta-si-emisii-pe-mai-multe-modele

    ???
    1 1
  • Banditos
    Si acum bag-o si pe aia cu ce minunate sunt chinezestile.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru