Moment istoric: Mercedes-AMG One bate propriul său record pe Nurburgring

de Tiberiu Safta
Joi, 03.10.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-AMG One, hypercar-ul constructorului german, a stabilit un nou record pe Nurburgring Nordschleife. Modelul de performanță și-a bătut propriul său record stabilit în 2022 și devine cel mai rapid model de serie pe circuitul german.

În toamna lui 2022, Mercedes-Benz a stabilit un record pentru cea mai rapidă mașină de serie pe Nurburgring Nordschleife cu modelul AMG One. La momentul acela, modelul de performanță a stabilit un timp de 6 minute și 35.18 secunde. Acest record nu mai este valabil.

Asta pentru că Mercedes-Benz nu s-a mulțumit cu timpul inițial și a decis să mai încerce încă odată. De această dată, hypercar-ul german a stabilit un nou timp de referință, care este, implicit, un nou record. Mai exact, în data de 23 septembrie, Mercedes-AMG One a stabilit un timp de 6 minute și 29.090 secunde, fiind cu 6 secunde mai rapid decât la prima încercare.

Cu acest timp, Mercedes-AMG One rămâne cea mai rapidă mașină de serie legală pe drumurile publice care a stabilit un timp pe legendarul circuit german. Modelul de performanță a fost pilotat de Maro Engel, pilot de uzină Mercedes-Benz, care concurează în DTM și în alte serii GT. Tot el a stabilit recordul inițial cu aceeași mașină în urmă cu 2 ani.

Odată cu stabilirea acestui timp de referință, avem parte și de un moment istoric.

Oficial, Mercedes-AMG One este primul model de serie care coboară sub 6 minute și 30 de secunde pe Nurburgring. Clipul cu noul tur record poate fi vizionat mai jos.

via Mercedes-Benz

Comentarii (5)

  • iti dai seama cat de repede poti sa te duci pana la colt sa spargi seminte cu restul cefelor late? imaginea MB este clar asociata ori cefelor late, ori batranilor.
    2 11
  • spaclu lu manole
    Ce mi se pare impresionant, la fel ca si primul record, e faptul ca au facut turul toamna, cand pista nu mai e fierbinte iar aderenta e sub optima.
    Daca nu ma insel, prima data temperaturile erau chiar jos de tot. Poate si asta explica diferenta de 6 secunde, care e enorma pe Nuerburgring, mai ales la nivelul asta stratosferic de performanta.
    8 0
  • @Gheorghiță
    Esti o binecuvantare, MB este identificat frecvent, dar cat se poate pertinent, cu nonagenarii.
    Vreau sa te incurajez sa scrii mai des, avem nevoie de competentele tale !

    Hockenheim GP - 4.6 km.

    AMG GT Black Series - 1:43.30 (730 CP)
    1637 KILOGRAME

    vs

    Ferrari SF90XX Stradale - 1:43.47 (1030 CP) 1700 KILOGRAME
    3 0
  • Daca nu iti convine afirmatia nu inseamna ca nu e adevarat.
    0 4
  • hamham
    Cam jumatate din medicii care ii cunosc conduc Mercedes. Dar ce sa vorbesti cu un creier creț.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru