Moment istoric. Hyundai a produs 100 de milioane de mașini la nivel global

de Alexandru Monenciu
Luni, 30.09.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a atins o bornă istorică: 100 de milioane de mașini asamblate la nivel global. Sud coreenii au avut neoie de 57 de ani pentru această performanță.

Hyundai este unul dintre giganții industriei auto mondiale. Compania a fost înființată în 1967, iar, acum, la 57 de ani distanță a atins o bornă istorică: 100 de milioane de mașini produse la nivel global.

Pentru a marca momentul, Hyundai a organizat o ceremonie specială la uzina din Ulsan, Coreea de Sud. În cadrul acestui eveniment a fost livrat și exemplarul cu numărul 101 milioane, un Ioniq 5 care a fost înmânat direct noului său proprietar.

Fabrica din Ulsan este, și ea, încărcată de istorie. Producția a început în 1968 și este, practic, locul de naștere al industriei auto din Coreea de Sud, având în vedere că aici a fost asamblată prima mașină de serie, independentă: Pony. Se întâmpla în 1975.

În prezent, Hyundai mai are unități de producție în Turcia, India, Statele Unite ale Americii și Cehia. În 2013, constructorul asiatic a depășit borna de 50 de milioane mașini produse la nivel global.

via Hyundai

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru