Modelele electrice Mini, supuse celor mai mari tarife de import din Uniunea Europeană

de Tiberiu Safta
Luni, 17.06.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Modelele electrice Mini ar urma să fie supuse celor mai mari tarife de import din Uniunea Europeană pentru mașini electrice produse în China. Tariful pentru modelele electrice ale mărcii britanice ar urma să fie de 38%.

În urmă cu o săptămână, Comisia Europeană a anunțat că va introduce taxe vamale noi pentru mașinile electrice produse în China. Aceste tarife vor intra în vigoare începând din iulie și reprezintă o măsură prin care Uniunea Europeană vrea să descurajeze producătorii chinezi pe această piață cu privire la vânzări.

Potrivit unor surse apropiate Comisiei Europene, cele mai afectate modele de această decizie ar urma să fie modelele electrice MINI. Astfel, viitorii clienți ai lui Mini Cooper electric sau Aceman vor trebui să plătească un import de 38.1%, lucru care ar putea afecta negativ vânzările. Cele două modele electrice Mini sunt produse în China. Singurul model electric care scapă de aceste tarife este Countryman electric, produs în Germania.

Compania care produce cele două modele, Spotlight Automotive, nu a îndeplinit condițiile necesare de a oferi informații suficiente pentru a fi clasificată drept o companie care cooperează cu investigația Comisiei Europene.

În cazul companiilor care cooperează, acestea sunt supuse unor tarife mai mici, cuprinse între 17% și 21%.

via Profit

Comentarii (1)

  • Taxele nu vor afecta vanzarile de Mini electrice. Oricum nu se vinde nici una :))
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru