Model electric Audi pentru piața chineză: logo fără cele 4 inele?

de Silvian Irimia
Sambata, 03.08.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a anunțat un parteneriat cu compania chineză SAIC în luna mai a acestui an. Cele două companii vor dezvolta un model electric împreună, care este posibil să nu aibă clasicul logo Audi.

Audi și SAIC lucrează la o nouă gamă de vehicule electrice care vor fi dezvoltate, produse și vândute în China. Se pare că aceste modele nu vor folosi tradiționalul logo Audi cu patru inele, pentru a le diferenția de restul gamei.

Audi și SAIC au anunțat inițial dezvoltarea comună a unei platforme electrice în mai. Totuși, conform ultimelor informații, se așteaptă ca modelele să fie construite pe o arhitectură provenită de la SAIC, deja utilizată de IM Motors. Se spune că bateriile vor fi furnizate de CATL, iar sistemul ADAS de către compania chineză Momenta.

Acest lucru ar putea explica de ce Audi dorește să diferențieze modelele chinezești de propriile modele electrice dezvoltate intern, care în prezent sunt bazate pe arhitecturile MEB și PPE ale grupului Volkswagen.

Audi a refuzat să comenteze ceva legat de aceste speculații. Totuși, SAIC a declarat că noile vehicule electrice vor avea ADN-ul autentic Audi. Acest lucru va ajuta Audi să răspundă nevoilor cumpărătorilor chinezi și să își crească potențialul de piață locală.

În prima jumătate a anului 2024, Audi a vândut mai puțin de 10.000 de mașini electrice în China, un număr semnificativ mai mic comparativ cu volumele mărcilor locale.

Comentarii (3)

  • Ce înseamnă ADN autentic Audi la o electrică ? Audi face compromisuri mari pentru nimic, vânzările de electrice în China sunt minuscule și așa vor rămâne.
    8 1
  • Și în bună tradiție chinezească se va numi Aiudi
    9 1
  • nu stiu de ce ti-ar da cineva vot negativ, gluma e f buna
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru