Mitsubishi se va alătura alianței Honda-Nissan

de Silvian Irimia
Duminica, 28.07.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În încercarea de a reduce costurile de producție, alianța Honda-Nissan mai primește un „coechipier” din țara natală, adică Mitsubishi.

Mitsubishi Motors din Japonia urmează să se alăture unei alianțe între Honda și Nissan, creând astfel o colaborare între producătorii de automobile cu vânzări combinate de peste 8 milioane de vehicule.

Mitsubishi Motors, care este deținută în proporție de 34% de Nissan, va colabora cu Honda și Nissan pentru a finaliza detaliile parteneriatului lor strategic. Prin urmare, trei companii intenționează să standardizeze software-ul integrat care controlează mașinile.

Această inițiativă vine într-un moment în care Nissan, al treilea cel mai mare producător auto din Japonia, a scăzut mult în vânzări pe cele două mari piețe ale sale, Statele Unite și China. Aceste două piețe împreună au reprezentat jumătate din vânzările sale globale.

Nissan și Honda au declarat în martie că iau în considerare un parteneriat strategic pentru a colabora la producția de componente pentru vehicule electrice și la sistemele care implementează inteligența artificială.

Mitsubishi Motors face deja parte dintr-o alianță de lungă durată cu Nissan și Renault.

Cei trei producători de automobile au convenit anul trecut să o restructureze, având ca scop o colaborare mai redusă, dar mai pragmatică și agilă.

Eforturile de colaborare separate între Nissan, Honda și Mitsubishi Motors ar putea ajuta producătorii auto japonezi să reducă costurile, pentru a face față unei piețe de vehicule electrice din ce în ce mai competitive, dominată de companii precum BYD și Tesla.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru