Radu Stroe consideră că nu este necesară creşterea amenzilor, ci conştientizarea pericolului la care se supun şoferii atunci când comit aceste abateri grave de la legea circulaţiei. Pedepsele severe propuse de ministrul Stroe ar aduce un plus de disciplină pe şosea în cazul în care şoferii ar avea certitudinea că acestea vor fi aplicate doar în cazurile care necesită aceste măsuri.
Între timp, unii şoferi se tem că aceste măsuri ar putea duce la abuzuri din partea poliţiştilor, cu toate că aceste cazuri sunt destul de rare. În prezent, sancţiunea pentru depăşirea limitei de viteză maxim admisă pe un sector de drum cu mai mult de 50 km/h este de amendă şi suspendarea dreptului de a conduce vreme de trei luni. În alte ţări, se aplică amenzi mai mari pentru această contravenţie, pe când unele state preferă să le confişte automobilul şoferilor "recidivişti" pentru a da un exemplu celorlalţi şoferi. În trecut, a fost discutată posibilitatea încarcerării temporare a şoferilor care sunt prinşi cu abateri grave în trafic, dar această măsură nu a fost niciodată pusă în practică.Ministrul de Interne: "Pregătim sancţiuni mai severe pentru şoferi"
Radu Stroe, Ministrul de Interne, a declarat că intenţionează să mărească sancţiunile pentru şoferii care încalcă legea. Ministrul a vorbit despre mărirea perioadei maxime de suspendare a dreptului de a conduce vehicule până la patru ani.
Citeşte şi...
Intrebari & Raspunsuri
Close
Inchide notificarea pentru
Politistii trebuie sa devina proactivi in trafic, sa nu mai stea doar la panda pentru viteza. Si radarele trebuie sa functioneze, nu vreau sa se inteleaga gresit, dar nu este singura modalitate de a sanctiona soferii indisciplinati.
Dar e greu, pentru ca si Politia incalca legea in trafic de multe ori, iar atunci ceilalti participanti la trafic de ce sa se disciplineze.
Eeee...sunt multe de facut...
PS: nu inteleg ce naiba se face acum la scoala de soferi, dar soferii incepatori parca sunt de pe alta planeta in trafic...si acolo trebuie lucrat...
asta era buba, amenzile prea mici...mama voastra de banditi, nimic nu faceti, doar sa ne luati banii.
1. Militienii din tufis nu mai iau/cer spaga.
2. Militienii nu mai vb la telefon in timp ce conduc sau respecta regulile de circulatie (folosirea girofarului, etc).
3. Planurile urbanistice ale satelor nu mai includ drumuri europene care trec exact prin fata barului din centru...
la noi, efectul mariri pedepselor va fi cresterea nivelului de spaga, atat.
Cand in istoria militiei post-decembriste au stat ei cu radarul pentru a PREINTAMPINA viteza excesiva? Radarul in tarile cu apa calda e pus tocmai pentru a-i face pe soferi sa reduca viteza, si da, peste tot e semnalizata locatia lui. Unde s-a facut tomberoneala aia de care spuneti, societatea civica s-a aratat indignata si boschetareala a incetat la presiunea ei, pana la urma.
Dar deh, romanul a trait si traieste intr-o societate SECURISTOIDA, unde e incurajata panda, veghea, datul cu subsemnatul, paratul, notatul pe carnetel si bucuria ca altul, care ti-e pur si simplu superior ca asa a vrut natura, a patit-o cumva. Suntem intoxicati de ideea de a-i pandi pe alti si a barfi mai departe, de a sanctiona de la panda, de a pacali de la distanta. Lasi si securisti, precum iubita noastra militie.
Eu merg legal pentru ca asa am constatat, prin deductia mea logica, ca este bine si ca sunt in siguranta, si in plus consum si mai putin carburant.
Sunt necesare amenzi mari, dar in acelasi timp este necesara si o prezenta sanatoasa a organelor de ordine pe strada, printre cetateni. Aplica legea, dar fa-o pe fata, nu ca haiducii. Daca aplici legea ca haiducu', atunci vei primi comportament civic de haiduc, adica tot fente, eschive, fugi, feriri si alte cele.