Taxa auto ar putea să revină mult mai repede decât se aşteptau şoferii, informează The Money Channel. Aparent, după ce vechea coaliţie guvernamentală a introdus o Ordonanţă de Urgenţă pentru a amâna cu un an aplicarea taxei auto pentru automobilele înscrise în România înainte de 01.01.2007, noul Ministru al Mediului doreşte să introducă o nouă taxă de mediu. De data aceasta, taxa auto nu va face nicio diferenţă între automobilele noi şi automobilele rulate care vor fi înmatriculate în România, promite noul ministru al mediului.
Vestea proastă pentru şoferii din România este că noua taxă de mediu ar putea fi implementată încă din toamnă, iar noua sa formă nu a fost încă dezvăluită. Rovana Plumb, noul Ministru al Mediului, promite o taxă care să aibă un cuantum mai mic decât actuala taxă, care să ţină cont doar de cât poluează respectivul autovehicul. Ministrul Mediului promite să ia în considerare şi veniturile populaţiei şi numărul de maşini înmatriculate în România într-un an de zile, pentru a obţine un cuantum corect atât cu populaţia, cât şi cu Fondul de Mediu.
"Suspendându-se proiectul de lege nu a existat niciun venit la Fondul pentru Mediu.
Veniturile obţinute din colectarea taxei de primă înmatriculare se utilizează pentru proiecte investiţionale verzi şi acest lucru vrem să-l facem.", a declarat Rovana Plumb. Ministrul Mediului susţine că introducerea acestei taxe înainte de încheierea perioadei de suspendare a taxei precedente vizează sporirea veniturilor aduse la Fondul de Mediu pentru finanţarea investiţiilor de mediu. În ciuda declaraţiilor făcute de Ministrul Mediului, statul a încasat în continuare taxa de primă înmatriculare pentru automobilele rulate care nu au mai înmatriculate în România până acum şi pentru automobilele noi care au fost înmatriculate în România, singurele vehicule exceptate de la vechea taxă fiind cele înmatriculate în România înainte de 01.01.2007, care urmau să fie incluse în noul format al taxei începând cu 01.01.2013.Via Money.ro
Sincer sa fiu, eu mi-as dori sa existe un astfel de sistem de taxare si in Romania, deoarece asa-numita taxa de mediu ar functiona intr-adevar dupa principiul protectiei mediului si nu dupa principiul "cum sa jecmanim mai bine populatia".
Sunt de acord cu tine, insa asta nu exclude parerea mea despre subiectivismul AM, care spune "veste proasta" fara a da detalii (ele nici nu exista in acest moment). Cat priveste intoarcerea impotriva "politicului", nu cred ca e formularea corecta. Mai corect ar fi constientizarea politicului sau selectarea politicului. De ce spun asta? Pai e foarte simplu: eu nu cunosc nici o tara care sa nu aiba o clasa politica, desi am fost pana acum doi ani profesor de istorie (pana si Afganistanul are). Nu te poti intoarce impotriva unei clase sociale (fie ea si politica) pt. ca miroase rau de tot a razboi de clasa si a comunism. Poti in schimb sa iei atitudine impotriva acelor persoane din clasa politica pe care tu le consideri incorecte sau ca nu iti reprezinta interesele. Iar lucrul asta se poate face in doua moduri: la vot sau in strada.
Politicienii sunt peste tot si cu foarte mici exceptii reprezentantii unor cercuri finaciare sau industriale foarte potente d.p.d.v. economic, insa, in final, ei raspund in fata cetateanului, pe care nu pot sa il ignore, decat daca vorbim de o dictatura. Revenind la taxa de poluare, eu sunt foarte curios cum va arata noua lege si sper totusi sa respecte formatul legilor similare in vestul Europei. Cat despre banii colectati, personal sustin pt. inceput afisarea pe site-ul Ministerului Mediului a sumelor colectate si a modului de cheltuie a acestora.
Creştinismul propune cea mai învederată soluţie, realmente armonioasă pentru omenire: “Acela dintre voi care vrea să vă slujească cu smerenie să vă fie stăpân!”…Deci, dragul meu George, identifică-mi-l, te rog, pe acel politician, dincolo de rasă, etnie sau coloratură politico-ideologică, din care să răzbată, cu sinceritate nudă şi verificabilă (sau de preferat să fie evidentă pentru oricine la prima vedere!), impulsul nativ de a ne sluji cu smerenie plus sudoare pe noi, talpa şi prostimea planetară, şi care să se mulţumească întotdeauna, pe plan personal, cu strictul necesar and nothing more, adică doar cu “ce-o vrea Dumnezeu, slăvit fie numele Său!”…