Mercedes si VW saluta decizia GM de a pastra Opel

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 13.11.2009
Doi dintre cei mai importanti producatori germani de automobile sustin ca General Motors a luat decizia corecta atunci cand au hotarat sa pastreze Opel.

Decizia sefilor General Motors de a pastra Opel in cadrul Grupului american este vazuta ca solutia corecta de catre doi dintre cei mai mari producatori germani ai lumii, Mercedes si VW.

Volkswagen are contracte in derulare cu Magna - austriecii care doreau sa cumpere Opel de la GM - iar o eventuala tranzactie ar fi oprit orice colaborare in acest sens. "Daca Magna nu va mai fi in competitie cu noi, propunerea de terminare a contractelor cu aceasta companie va disparea", sustine un purtator de cuvant Volkswagen Group citat de publicatia germana Bild.

Dieter Zetsche, seful Daimler, sustine pe de alta parte ca GM a luat decizia corecta in momentul in care a oprit negocierile cu grupul Magna/Sberbank in ceea ce priveste vanzarea Opel. "Daca ar fi vandut Opel, GM ar fi disparut de pe piata europeana. In plus, marca germana are sanse mai mari sa supravietuiasca in cadrul unui grup mai mare", a declarat Zetsche, care a criticat insa sovaielile repetate ale celor de la GM in ceea ce priveste tranzactia: "Dupa ce GM a hotarat sa pastreze Opel, relatiile dintre americani si autoritatile germane s-au cam deteriorat.

Insa lumea e pragmatica si sunt sigur ca se vor gasi solutii pentru rezolvarea acestor probleme", a declarat Zetsche pentru Wall Street Journal.

via | Just Auto

Comentarii (4)

  • george
    TRADUCERE DIN ROMANA IN ROMANA
    "Acum ca GM pastreaza Opel-ul, putem sa rasuflam si noi usurati ca vom scapa de un concurent care ne ameninta serios cotele de piata. Si asta pentru ca GM va ingropa cu siguranta Opel, si inca repede. "
    3 9
  • eh....eu cred ca opel incet si sigut se va ridica indiferent in ce grup va face parte....si orcum si GM pare incet incet sa isi revina.....indiferent in ce grup a fi opel va face masini bune de calitate....gen insignia sau astra.....atata timp cat financiar va fi ajutata...pt ca asta ii lipseste lor cred....
    6 1
  • catre redactie
    Nu vreau sa fiu critic sau sa va gasesc nod in papura- doamne fereste. Sunteti o echipa destul de matura, care vine cu stiri bune si proaspete, insa de cateva zile am citit cel putin 7-8 stiri care m-au interesat si vreau sa spun ca am gasit cel putin 2 sau 3 greseli de ortografie in fiecare stire. :( Va rog eu faceti ceva sau mai cititi o data textul inainte sa-l urcati pe site ca va dati cu firma-n cap.

    Numai bine,
    7 0
  • Bayerische
    BMW saluta OPEL.
    VA DORIM SUCCES in continuare ! ! !
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru