Mercedes-Benz reduce producția Clasei S din cauza cererii scăzute

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 21.08.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reprezentanții Mercedes-Benz au confirmat, pentru presa germană, că va reduce producția limuzinei Clasa S, din cauza cererii scăzute. Numai în primul trimestru al anului, livrările au scăzut cu 37%.

De ceva timp încoace, circulă mai multe zvonuri despre Mercedes-Benz Clasa S. Ei bine, unele dintre ele tocmai au fost confirmate de către reprezentanții mărcii germane.

Mai exact, Mercedes-Benz a anunțat, în presa germană, că producția limuzinei Clasa S va fi redusă, în contextul în care la uzina din Sindelfingen se va lucra într-un singur schimb. Acest lucru se va întâmpla imediat după vacanța de vară, chiar dacă unii dintre furnizori susțin că este o "catastrofă".

Producătorul din Stuttgart a luat această decizie din cauza vânzărilor slabe. Numai în primul trimestru al anului, livrările Clasei S au scăzut cu 37%, la 16.900 de exemplare, iar aici intră și derivatele AMG și Maybach.

Totodată, în al doilea trimestru, livrările combinate ale modelelor Clasa S, EQS, EQS SUV și GLS au scăzut cu 23%, la 33.400 de unități.

În ceea ce privește rivalii tradiționali ai Clasei S, în prima jumătate a anului, cererea pentru BMW Seria 7 și Seria 8 a crescut cu 11.4%, la 30.249 de exemplare.

Totodată, modelele asemănătoare de la Audi au înregistrat o scădere a vânzărilor de 16.5%, la 8.487 de unități.

via Motor1

Comentarii (9)

  • Hamham
    Cand sloganul tau e 'the best or nothing' iar masinile tale nu mai sunt 'the best' de cel putin 10 ani, cam ramai doar cu 'nothing'.
    7 1
  • Decizia eronata a lui Källenius de a-i refuza lui Lewis Hamilton postura de ambasador al brandului face ca inconvenientele de la Stuttgart sa fie doar in faza incipienta.
    0 6
  • Wector
    Hamham, ce masina este peste S-class si la ce capitol?
    3 3
  • Seria 7 are un interior mai calitativ, cel puțin la acest capitol este peste, S-ul are prea multe plastice care scârțâie, se mișcă, nu se poate pentru vârful de gamă, drept dovadă seria 7 are creșteri pe acest an și s-a vândut mai bine, nu cu mult, dacă avea un aspect exterior conventional, cred ca cel puțin câțiva ani era de departe cel mai vândut model de lux, cu mult peste orice concurent.
    8 2
  • Poate sunt trase in jos si de designul prea "fluid" care arata de parca au tras un ciorap de dama cam pe toate masinile, mai ales cele electrice.
    5 1
  • Cu toate ca-mi place Mercedes, pur si simplu mult prea multe voci spun ca au slabit masiv calitatea. Mare pacat. Daca ar slabi si preturile ar fi ok. Dar se intaresc la pret, daca stii ce zic?! :)
    3 0
  • sa fie oare ca urmare a faptului ca nici un mercedes nu mai are masca de mercedes, ci o fata care plange?
    0 0
  • Dinspre Pipera
    @PMC
    "Rolls-ul e Rolls. N-ai văzut că merg doar cu Rolls. Merg cu altceva? Nu mai pun mâna.
    Nu mă ating de altă mașină. De ce? E diferență mare între Rolls și alte mașini, ca de la cer la pământ.
    Când conduci un Rolls îți place, e ca și cum ai desena. Îți place să mergi cu ea. Te scoli și te gândești 'Iau micul dejun și după mă duc în Rolls'. E diferență mare între Rolls și restul mașinilor din lume".

    digisport.ro/special/nu-stiam-ce-caut-acolo-dan-sucu-a-spus-stop-in-urma-cu-peste-20-de-ani-2894679
    1 1
  • ///COR/// 33'
    @Dinspre Pipera
    Si nu-i asa ? Cam asa e...`
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru