Mercedes-Benz Clasa C și GLC vor primi versiuni electrice în 2026

de Tiberiu Safta
Marti, 06.08.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ola Kallenius, șeful Mercedes-Benz, a confirmat oficial că modelele Clasa C și GLC vor primi versiuni electrice în 2026. Cele două modele vor fi bazate pe noua arhitectură MB.EA.

Mercedes-Benz Clasa C, modelul de clasă medie al constructorului german, va primi o versiune pur electrică începând din 2026. Același lucru se va întâmpla și cu GLC, SUV-ul de dimensiuni medii al mărcii. Această informație a fost confirmată chiar de către Ola Kallenius, șeful constructorului german, în cadrul unei conferințe de dezvăluire a rezultatelor financiare din al doilea trimestru.

Atât viitoarea Clasa C electrică, precum și viitorul GLC electric vor fi bazate pe noua arhitectură dedicată MB.EA. Chiar dacă cele două modele au un viitor electric, Mercedes-Benz va mai oferi în paralel versiunile actuale, cu motoare termice, ale Clasei C și GLC.

Alături de acest anunț, Ola Kallenius a mai precizat că Mercedes-Benz va continua să investească în viitoare modele electrice, dar va păstra modele cu motoare termice atâta timp cât va continua să existe cerere. „Continuăm o foarte mare investiție în această tehnologie, un propulsor electric nou, o arhitectură electrică și electronică nouă, un software etc, pentru următoarea noastră generație de vehicule electrice și arhitecturi”, a declarat Kallenius.

În același timp, șeful Mercedes-Benz a mai dezvăluit că, dacă vânzările de mașini electrice sunt sub așteptări, atunci există șansele ca marca germană să se alieze cu alți producători începând din 2025.

„Pentru 2025, trebuie să facem un pas următor în Europa. Dacă nu va fi de ajuns, atunci trebuie să ne uităm la alte soluții”, a mai adăugat șeful mărcii germane.

via Carscoops

Comentarii (1)

  • Asta ar fi cea mai sanatoasa abordare, sa se vanda cat timp se cer. Si s-ar cere. Daca n-ar exista cretinii de la UE cu agenda lor verde.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru