Mercedes-Benz anunță un parteneriat cu Starbucks pentru amplasarea de stații de încărcare rapide

de Tiberiu Safta
Luni, 22.07.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a stabilit oficial un parteneriat cu Starbucks pentru amplasarea de stații de încărcare rapide. Astfel de stații vor fi prezente în mai multe magazine Starbucks din Statele Unite.

Constructorul german a anunțat un parteneriat cu Starbucks, cel mai mare lanț de cafenele din lume. La mai multe magazine Starbucks din Statele Unite, Mercedes-Benz va monta stații de încărcare rapide pentru modelele sale electrice.

Divizia din spatele acestui parteneriat este Mercedes-Benz High Power Charging North America, care se va ocupa cu amplasarea stațiilor de încărcare în 100 de locații Starbucks din această țară. Prima stație de încărcare înființată de această divizie a fost în noiembrie 2023. Fiecare stație va putea oferi un curent de încărcare de până la 400 de kW.

„Colaborarea dintre două mărci de top ca Mercedes-Benz și Starbucks va îmbunătăți experiența de încărcare pentru toți șoferii de mașini electrice”, a declarat Andrew Cornelia, șeful diviziei Mercedes-Benz High Power Charging.

„Împreună, vrem să infuzăm satisfacție în această parte a deținerii unei mașini electrice prin experiențe care îi fac pe șoferi să fie cu adevărat nerăbdători să conecteze mașinile la priză.

Ne imaginăm un viitor în care încărcarea mașinii tale este la fel de ușoară ca atunci când te bucuri de cafeaua ta Starbucks preferată”, a mai adăugat acesta.

Deocamdată, Mercedes-Benz nu a precizat dacă acest parteneriat se va extinde și în Europa.

via Mercedes-Benz

Comentarii (6)

  • Asta da Game Changer…. mergem la o cafea și ne încărcăm aspiratorul… dacă este loc, dacă merge, dacă nu au furat cablurile, dacă am aplicație… dacă… helllooo, 99% din cei care au electrice stau la casa și își încarcă acolo salvatorii planetei. Starbucks-urile (majoritatea) sunt în localități, deci nu-i ajută pe cei în tranzit. Frecția la piciorul de lemn continuă… dar ei își imaginează, că doar totul este în viitor, clar ;)
    3 4
  • Majoritatea care isi iau masini electrice le folosesc prin orase, ca ideea e sa scapam aglomeratiile de putoarea diesel!
    De aia tarile evoluate pun taxe pe masinile diesel si benzinare vechi care intra in zonele urbane.
    Dorele, ziceai ca ai calatorit mult pe afara, tu nu inveti nimic?
    Nu toti fac naveta cate 1000 km conducand continuu ca tine.
    1 3
  • In tarile evoluate benzinariile ofera acum si statii de incarcare pentru masinile electrice.
    In tarile mai putin evoluate, oamenii cumpara masinile vechi care pentru altii nu mai sunt bune.
    Astfel prospera vestul Europei si se imput romanii, bulgarii,polonezii.
    In Olanda sunt vreo 150000 puncte de incarcare publice. Cea mai mare densitate din lume. Pentru ca la ei se poate. Si ei au demultisor si costuri speciale pentru dieseluri (BPM si road tax) Desi sunt la granita cu Germania si ar putea importa de acolo multe troace, la ei nu se practica asta. Sunt mai luminati, muncesc mai putin si au nivel de trai mai ridicat. Poate ca ar trebui sa invatam ceva si noi de la altii care au experienta mai multa.
    1 3
  • Asa da! Bravo Mercedes! M-ati umplut de respect. Deci daca tot stai ca tampitu sa astepti dupa masina sa se incarce, in caz ca e liber la priza, macar sa bei o cafea. Genial! Cum nu m-am gandit la asta? :)))
    2 0
  • Catalin
    Mă ia cu capul, ce limbaj de lemn. De cate ori nu am auzit pe asta cu experiență, adică să mai dai niste bani. Niste prostituate nu ar aduce să-mi facă experiență
    1 0
  • Mihai evoluatul, care trăiește în țări evoluate are altă părere, noi restul suntem la cort, sau unii rulota/camper nu contează tot nomazi suntem… Mihăiță, cel care are electrică și-o încarcă acasă peste noapte.
    Conduc cam 800 km/săptămânal adică aproape 1,5 plinuri.
    Un plin în 5 minute în care intră gratis șters gemuri și verificare și ajustare presiune pneuri fără să mă dau jos din mașină.
    Dacă vreau cafea de la Starbucks, drive thru… la ce junk food se vinde acuma prin Starbucks-uri mi-e greață să mai intru, fără mișto… pute!!! Au evoluat pentru cei ca tine.
    Să se “curenteze” cine vrea la ei. ;)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru