Mercedes-AMG GT primește o nouă versiune: motorul V8 dezvoltă 611 CP

de Alexandru Monenciu
Vineri, 12.07.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile prezintă noul AMG GT 63 Pro 4Matic+. În cazul său, motorul V8 de 4.0 litri, twint-turbo, dezvoltă 611 cai putere, cu 26 CP mai mult decât versiunea GT 63.

Festivalul Vitezei de la Goodwood, unul dintre cele mai importante evenimente auto de peste an, se află în plină desfășurare. Germanii de la Mercedes-Benz au profitat de această ocazie și au prezentat o nouă versiune pentru modelul AMG GT.

Denumită Mercedes-AMG GT 63 Pro 4Matic+, aceasta poate fi recunoscută după partea frontală cu prize de aer mai mari, dar și după elementele aerodinamice din fibră de carbon. Noua versiune integrează sistemul AirPanel, care reduce portanța aerodinamică pe puntea față cu aproape 30 de kilograme.

Mai departe, avem un eleron fix, jante forjate cu diametrul de 21 de inch și un sistem de frânare cu o serie de componente carbon ceramice și discuri de 419 milimetri pe față.

Pentru interior, germanii au pregătit scaune AMG Performance, volan îmbrăcat în piele și microfibră, instrumentar de bord digital, de 12.3 inch și un display central de 11.9 inch pentru sistemul multimedia.

Desigur, cele mai notabile îmbunătățiri se regăsesc sub capotă.

Motorul V8 de 4.0 litri, twin-turbo, dezvoltă 611 CP și 850 Nm în cazul noului AMG GT 63 Pro. Cu 26 CP și 50 Nm mai mult decât versiunea GT 63.

Transmisia este una automată, cu 9 rapoarte, iar tracțiunea integrală îi permite noului model să atingă 100 de km/h în 3.2 secunde și o viteză maximă de 317 km/h.

În plus, inginerii Mercedes-Benz au instalat două radiatoare suplimentare, pentru o răcire mai bună, un sistem de răcire activ pentru cutia de transfer și radiatoare pentru diferențialele față/spate. Nu lipsește tehnologia Active Ride Control și direcția integrală.

via Mercedes-AMG

Comentarii (1)

  • Porsche 911 cu sigla mertz in bot
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru