McLaren este unul dintre producătorii care nu vrea să renunțe la tradiție și să aducă în gamă modele doar de dragul profitului. Reprezentanții producătorului britanic au afirmat de mai multe ori că nu își doresc un SUV în portofoliu.
Cea mai recentă declarație a fost făcută de Darren Goddard, directorul gamei Sports Series. Acesta a menționat că "nu găsește nimic interesant la un SUV".
În acest moment, McLaren vrea să limiteze producția anuală la 6.000 de unități. În cazul în care în portofoliul britanicilor ar exista un SUV, Darren Goddard estimează că producția anuală ar putea crește până la 15.000 de unități.
"Acum vă las să vă gândiți la diferențele dintre un produs cu caracter exclusiv și unul fabricat în masă", a completat oficialul McLaren.
În plus, un SUV în gama producătorului McLaren ar însemna costuri mari atât în departamentul de dezvoltare, cât și în cel de producție. În prezent, platforma McLaren nu ar putea sta la baza unui SUV, iar dezvoltarea unei arhitecturi noi ar însemna timp și bugete mari în toate departamentele britanicilor.
Între timp, resursele McLaren merg către electrificare.
În acest moment, producătorul britanic dispune de un exemplar de teste complet electric și studiază posibilitățile electrificării gamei de supercar-uri."În acest moment suntem implicați într-un program de evaluare și nu într-un proiect de dezvoltare", a completat Darren Goddard.
Via | Motor Authority
Pur și simplu am savurat articolul până la "între timp". Și nu este tocmai plăcut să treci brusc de la satisfacție la amărăciune.
Doamne, de ce îmi rezervi tortura "electrică" în fiecare zi? Puține lucruri îmi mai stârnesc astăzi atenția, două dintre ele fiind automobilismul tradițional și...AM. Numai că zi de zi asist fără voie la spectacolul sordid al eco-panteismului.
Ce naiba s-o fi întâmplând cu lumea asta? Doar oceanul planetar este mai vast decât rezervele de petrol. Iar dacă am "cumula" energiile eliberate, în atâtea secole, de cutremure, uragane și erupții vulcanice, poluarea "globală" ar releva efectul unei pocnitori și încă de hârtie.
N-ar fi exclus să mi se riposteze cum că am enumerat catastrofe naturale, pe când poluarea este provocată de om. Așa ar părea, numai că nu există...catastrofe naturale. Totul este hărăzit de Sus, ca pedeapsă cuvenită pentru păcatele omenirii...
Iar dacă trebuie să descriem poluarea ca un element negativ al vieții noastre, atunci să nu uităm să luăm în calcul și alte forme de poluare decât cea fizică, de pildă teribila poluare a minții pe care o exercită tehnologismul (atenție, a nu se confunda cu tehnologia --- semantismele celor doi termeni sunt radical diferite) digital, căruia îi cad victime milioane și milioane de suflete, bătând vârtos către miliarde... Dar, eh, nu aceasta este problema lui Edikkk & afinii --- "putoarea fosilă" îi irită/scârbește/revoltă pe dânșii.
Mi s-a "luat" de atâta fățărnicie...Dar și în gaură de șarpe dacă m-aș refugia, nu m-ar mira s-o aud și pe respectiva târâtoare delirând orgastic despre electro-autonome.