McLaren confirmă numele noului său hypercar: succesor pentru F1 și P1

de Alexandru Monenciu
Luni, 30.09.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul britanic de automobile a anunțat numele noului său hypercar. Gândit ca un succesor pentru celebrele F1 și P1, acesta va fi denumit W1.

Cu al său motor V12, poziție centrală de condus și un design semnat de Gordon Murray, McLaren F1 continuă să scrie istorie chiar și în ziua de azi. După acest F1, britanicii au lansat modelul P1, un hypercar în adevăratul sens al cuvântului.

De fapt, alături de Ferrari LaFerrari și Porsche 918 Spyder, McLaren P1 a fost inclus în acea "Sfântă Treime a Hypercar-urilor."

Acum, McLaren pregătește lansarea unui nou hypercar și, totodată, a unui nou membru al familiei 1. Debutul este programat pentru data de 6 octombrie.

Reprezentanții companiei au confirmat și numele viitorului model. Acesta va fi cunoscut sub denumirea W1, iar debutul său coincide cu aniversarea a 50 de ani de când McLaren a câștigat primul său titlu la constructori în Formula 1 și de când Emerson Fittipaldi a luat titlul la piloți.

via McLaren

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru