Mazda: viitorul CX-5 va avea motoare hibride

de Tiberiu Safta
Luni, 13.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda a confirmat oficial că următoarea generație CX-5 va fi oferită cu un motor hibrid dezvoltat integral de marcă. Totodată, constructorul nipon a confirmat că va lansa și o versiune hibridă pentru modelul CX-50.

Actuala generație Mazda CX-5 a fost lansată în 2017, iar cea mai recentă actualizare majoră a apărut în 2021. În prezent, SUV-ul compact al mărcii nipone este oferit cu două motorizări pe benzină mild-hybrid, de 165 de cai putere, respectiv de 194 de cai putere, dar și cu două motorizări diesel, de 150 de cai putere și de 184 de cai putere.

Următoarea generație CX-5 va avea, pentru prima dată, motoare hibride. Mazda a confirmat această informație în documentul oficial cu rezultatele finaniciare pentru anul fiscal care s-a încheiat în 31 martie 2024. Pentru moment, Mazda spune despre motorul hibrid că va fi dezvoltat integral de către acesta. Unele modele hibride Mazda folosesc tehnologie preluată de la Toyota.

Alături de confirmarea noii generații CX-5, Mazda mai anunță că pregătește o versiune hibridă pentru CX-50. Aceasta din urmă va fi lansată în a doua jumătate a acestui an.

via Mazda

Comentarii (1)

  • Alex D.
    Asa da, sunt asteptate de ceva vreme modelele hibride, ma astept sa fie reusite avand in vedere fiabilitatea, eficienta si silentiozitatea actualelor motoare 2.0.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru