Mazda MX-5 a primit o ediție aniversară de 35 de ani

de Silvian Irimia
Luni, 21.10.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Modelul emblematic Mazda MX-5 a împlinit 35 de ani la începutul acestui an, iar producătorul japonez a continuat să sărbătorească acest moment prin dezvăluirea unei noi ediții speciale.

Mazda MX-5 35th Anniversary celebrează 35 de ani de la lansarea primei generații, modelul ‘NA’, care a ieșit de pe linia de producție în 1989. Ajuns acum la a patra generație, MX-5 a devenit mai mult decât un simplu model deapotabil. Miata, cum mai este numit acest model, a avut un impact cultural foarte mare în rândul pasionaților auto.

Dezvăluite în cadrul Mazda Fan Festival de anul acesta la Fuji Speedway, variantele MX-5 35th Anniversary sunt vopsite în noua nuanță Roșu Artisan Premium, care a debutat pentru prima dată pe SUV-ul de top CX-90.

Variantele cu soft top primesc un plafon bej. Jantele, de 16 inch la modelul soft top și de 17 inch la modelul RF, au același design ca cele de pe variantele de bază, însă ediția specială beneficiază de un finisaj argintiu.

La interior, tapițeria este, de asemenea, bej, iar covorașele și tetierele poartă logo-uri 35th Anniversary, în timp ce grilele de aerisire au contururi în aceeași culoare precum caroseria.

Din punct de vedere al performanțelor, nu există vreo modificare.

Asta înseamnă un motor de 2.0 litri benzină cu 4 cilindri aspirat natural. Acesta produce 184 cai putere și un cuplu motor de 205 Nm.

O versiune Mazda Spirit Racing a modelului MX-5 urmează să fie lansată în curând, după ce a fost recent surprinsă în teste pe Nürburgring, în Germania.

via Drive

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru