Masinile viitorului vor putea comunica cu mecanicii
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
Cine nu a vazut animatia Cars nu a aflat probabil de Fiat-ul vorbitor. Se pare ca animatia va putea fi transpusa in realitate cu cea mai noua inventie a inginerilor de la Universitatea Cambridge. Acestia au implementat cu ajutorul unui Fiat Stilo, un sistem de comunicare intre partile masinii si mecanicii care ii realizeaza service-ul. Hatchback-ul inteligent poate transmite mecanicilor informatii despre starea componentelor sale in doar cateva secunde.
Cum functioneaza aceasta inovatie tehnologica: partile componente ale motorului pot oferi informatii despre data fabricatiei si producator prin intermediul unor conectori bazati pe frecvente radio. La revizia tehnica mecanicul poate astfel "diagnostica" foarte usor problemele masinii prin simpla utilizare a unui card de citire. Aceasta tehnologie ar putea foarte usor sa ajute la identificarea vehiculelor care nu au efectuat inca verificarea periodica si nu numai.
Duncan McFarlane, profesor la Univeristatea Cambridge si coordonatorul proiectului, a declarat: "Acest sistem inovator va putea fi capabil sa detecteze, in cazul unui accident grav, componentele motorului care mai sunt inca in stare de functionare." Farlane a declarat ca in prezent poarta discutii cu importanti constructori auto care doresc sa implementeze tehnologia in viitoarele lor modele.
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Tehnologie
-
Porsche a pregătit o actualizare over-the-air pentru sistemele multimedia ale mașinilor sale. Odată cu noua actualizare, aplicația YouTube este acum instalată și poate fi accesată doar de pasagerii din față. (12.12)
-
BMW a lansat o nouă tehnologie de conducere autonomă, care permite mașinilor proaspăt construite să se conducă autonom în interiorul uzinelor. De această tehnologie beneficiază și Mini. (27.11)
-
Mercedes-Benz a mărit viteza maximă a sistemului său de conducere autonomă prezent la modelele sale. Astfel, toate modelele noi dotate cu acest sistem se vor putea conduce singure până la o viteză maximă de 95 de km/h. (24.09)
- Skoda Kylaq a intrat în producția de serie în India. Preț de pornire, 8.700 de euro
- STUDIU: Doar 1% din proprietarii de mașini electrice ar reveni la termice
- Primul exemplar Alfa Romeo 33 Stradale a fost livrat
- Dacia: 10.000 de comenzi înregistrate, în 2024, pe platforma de vânzări online
- Honda Prelude se întoarce. Din 2026 și în Europa
Comentarii (4)