Mașinile lui James Bond: Rolls-Royce a dezvăluit un model unicat Phantom pentru a marca 60 de ani de la filmul Goldfinger

de Silvian Irimia
Sambata, 26.10.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rolls-Royce a dezvăluit un model unicat Phantom Extended pentru a marca cea de-a 60-a aniversare a filmului „Goldfinger” din seria James Bond, lansat în 1964.

Acest model special este inspirat de modelul Phantom III Sendanca de Ville din 1937, deținut de personajul negativ al filmului, Auric Goldfinger.

Producătorul britanic de mașini de lux a prezentat modelul unic, care va fi predat unui colecționar privat anonim, la domeniul privat Stoke Park din Buckinghamshire, Anglia. Acesta a fost locul în care a fost filmată scena în care James Bond întâlnește pentru prima dată modelul original.

Versiunea personalizată a modelului Phantom Extended include numeroase elemente inspirate din film, inclusiv schema de culori a originalului, o crosă de golf montată pe capacul portbagajului, inspirat de cel al lui Goldfinger, și un lingou de aur solid de 18 carate, modelat după formă mașinii și plasat în consola centrală.

Rolls-Royce a lucrat la acest proiect timp de 3 ani și jumătate, timp în care designerii principali au vizionat filmul de nenumărate ori pentru a descoperi detalii pe care le-ar putea integra în mașină.

În plus față de crosa de golf din portbagajul mașinii, există și o umbrelă ascunsă, realizată pentru a semăna cu cea deținută de Goldfinger în film, și un dispozitiv de urmărire personalizat, inspirat de cel plasat de Bond în același loc în film.

Deși dispozitivul nu urmărește cu adevărat locația șoferului, proiectează faimosul logo 007 pe podeaua portbagajului.

Sunt prezente și numeroase omagii subtile aduse secvenței de pe trecătoarea Furka din munții Elveției, unde Bond îl urmărește pe Goldfinger. Planșa de bord este pictată manual pentru a semăna cu topografia munților, cu accente aurii în locațiile exacte ale personajelor din film. Plafonul iluminat, înstelat, este proiectat să reflecte constelațiile care se aflau deasupra locației pe 11 iulie 1964, ultima zi de filmare la acea locație.

În același timp, există mese de picnic care conțin o hartă fictivă a rezervei de aur de la Fort Knox, pe care personajul intenționa să o distrugă în film, realizată cu incrustații din aur de 22 de carate. Un citat al personajului apare pe capacul torpedoului.

via Rolls-Royce

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru