Mașinile electrice chineze au atins o cotă de piață de 11% în Europa

de Tiberiu Safta
Marti, 30.07.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorii de mașini electrice din China au ajuns să dețină o cotă de piață de 11% în Europa, conform datelor noi furnizate de Dataforce. În iunie au fost înmatriculate 23.000 de mașini electrice din China pe Bătrânul Continent.

Mașinile electrice ale producătorilor chinezi își fac deja de ceva timp simțită prezența pe drumurile europene. Asta chiar și în ciuda eforturilor Uniunii Europene de a încerca să descurajeze vânzările de astfel de mașini pe motiv că guvernul de la Beijing le oferă producătorilor săi numeroase avantaje în detrimentul mărcilor europene.

Potrivit unor noi date furnizate de Dataforce, mașinile electrice ale producătorilor chinezi dețin acum 11% din cota de piață de mașini electrice din Europa. În luna iunie au fost înmatriculate aproximativ 23.000 de mașini electrice din China, lucru care reprezintă cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată.

Mai mult, înmatriculările acestor mașini au crescut cu 72% prin comparație cu luna mai. În schimb, reprezentanții Dataforce susțin că aceasta nu este o creștere viabilă. Ei dau ca exemplu cazul lui MG4. Aproximativ 40% din înmatriculările acestui model în luna iunie au fost realizate de dealeri.

Alături de asta, SAIC, care deține marca MG, oferă acorduri generoase de leasing, dar și o promoție specială de tipul două la preț de una pentru MG4 pe piața din Germania.

via Economica

Comentarii (9)

  • Tragedie! E musai sa protejam producătorii autohtoni în loc sa ii facem mai competitivi.
    9 6
  • Flohmarkt
    Cam 10% din populatia rurala inca umbla cu tenisi chinezesti.
    0 3
  • Două la preț de una? Haaaaaa... haaaaa...
    Fondatorul Morris Garages Limited se răsucește ca titirezul în mormânt.
    4 2
  • Prea putin 10-11%
    Cica prin China deja Apple a fost detronat din top 5 la vanzarile de telefoane.
    Pe primele locuri sunt cele chinezesti.
    In curand si prin Europa si SUA la fel.
    Urmeaza si masinile asa cum s-a intamplat cu electronicele. 90% din electronice si electrocasnice in Europa sunt Made in China.
    Simplu de realizat si pe piata auto cu toata agitatia unora.
    Discutam in 5 ani: cel mai probabil 50% din electrice vor fi Made in China (chiar daca poarta sigla BMW, VAG, Smart, Volvo si altele).
    5 3
  • Banditos
    Nu sunt eu consumator de conspiratii dar ce mare scofala sa scape, printre multe altele sisteme nevinovate si absolut necesare, si un oaresce device video sau de urmarire life a miscarilor masinilor pe care le exporta in vest?
    3 3
  • @Banditos
    Mare scofala cu urmarirea. Ai acum camere video la tot pasul, camere video si microfoane in orice telefon, orice laptop, orice tableta.
    Esti urmarit la tot ce scrii, tot ce cauti pe net, tot ce comanzi online. Si nu de chinezi :))
    Deci poti fi linistit, esti urmarit si ascultat fara sa ai masina chinezeasca, sau telefon chinezesc.
    Fa un test, vorbeste ceva cu prietenii si vezi apoi ce produse iti sunt sugerate de Google sau Facebook sau ce stiri iti apar ca sa citesti.
    5 1
  • @@Banditos

    Confirm. Mi s-a întâmplat de cateva ori să vorbesc despre un produs și în minutele următoare să-mi apară reclama la produsul respectiv.
    3 0
  • tc1900
    ar trebui sa va ingrijorati,

    daca pica piata auto europeana, vor apare zeci si poate sute de mii de someri in RO, iar pt plata ajutoarelor de somaj catre acestia , vor creste si taxele pe care le plateste restul populatiei
    2 1
  • Banditos
    @23:52

    Corect...ai perfecta dreptate. Dar ii prefer pe "ai nostri" nu pe "ai lor".

    ...o stergere continua a historyului si un logout de pe retele ar rezolva
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru