Maserati MC12 si Vitaphone au castigat FIA GT 2008
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
Andrea Bertolini si Michael Bartels au reusit sa duca echipa lor, Vitaphone Racing Team, spre victorie in editia 2008 a campionatului FIA GT cu o cursa inaintea finalului de campionat.
In urma victoriei de la Zolder (Belgia), echipa italiana a reusit sa isi adjudece titlul la constructori pentru a patra oara consecutiv, Maserati MC12 - modelul pe care concureaza Bertolini si Bartels - aratandu-se a fi o nuca prea tare pentru principalii rivali, Hazemans si Gollin, pe Corvette ZR1.
Bertolini si Bartels - care la cursa de pe circuitul stradal de la Bucuresti au terminat pe doi, in spatele rivalilor lor principali de pe Corvette, mai au un singur hop de trecut pentru a fi siguri de victoria in clasamentul pilotilor. Acesta e reprezentat de cursa din San Luis, Argentina (23 noiembrie), acolo unde cei doi trebuie sa isi apere actualul avantaj in clasament, care a ajun acum la 8 puncte.
corect este: "aratindu-se a fi o nuca" si fiti atenti ca ati mincat un "s" pe ultimul rind. Apoi, hotariti-va, daca incepeti cu "-" terminati la fel, nu cu ",". EX: "...tolini si Bartels - care la cursa de pe circuitul stradal de la Bucuresti au terminat pe doi, in...". Daca pilotii si-au adjudecat deja titlul, de ce anume mai trebuie sa mai treaca un hop pentru a fi siguri?
Pui mici de romani inculti, voi nu sunteti jurnalisti. Mai treceti o data pe la scoala sa invatati de data asta si cum se scrie in limba romana. HUO ! ! !
1. Scrie extrem de clar faptul ca echipa a castigat titlul, pilotii inca nu ("Andrea Bertolini si Michael Bartels au reusit sa duca echipa lor, Vitaphone Racing Team, spre victorie", respectiv "mai au un singur hop de trecut pentru a fi siguri de victoria in clasamentul pilotilor"). In fiecare competitie din motorsport exista un titlu mondial la constructori si unul la piloti. Nu cred ca trebuie sa scriem asta in fiecare informatie legata de sporturile cu motor.
2. Cratima inlocuieste virgula in anumite conditii (completarea informatiei, de exemplu). Nu este insa obligatoriu sa inchei cu acelasi semn de punctuatie ideea. Iata un exemplu: "Julian a comentat pe Automarket - si bine a facut".
3. Lipsa lui "a fi" din expresia pe care ai scos-o in fata este discutabila. Insa, ai dreptate, textul are mai multa cursivitate cu forma la infinitiv a verbului. Va fi adaugat acolo.
4. Multumim pentru gratia cu care ne consideri inculti. Suntem onorati sa aflam asta.