Made in Romania: motorul de 1.2 litri, de pe noul Duster, a intrat în producție la Mioveni

de Alexandru Monenciu
Joi, 06.06.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nou înființata companie Horse, deținută de Renault și Geely, anunță startul producției, la uzina din Mioveni, a motorului de 1.2 litri care, printre altele, echipează și noul Duster.

Horse, compania înființată de Renault și Geely, anunță intrarea în producție, la uzina din Mioveni, a motorului HR12. Vorbim despre o unitate de 1.2 litri, cu 3 cilindri, care echipează o gamă largă de vehicule, inclusiv Dacia Duster, Renault Austral și Espace.

HR12 este cel mai puternic motor produs vreodată la uzina Horse din Mioveni. Pentru modelele Austral și Espace, agregatul este asamblat în Spania, la Valladolid.

Unitatea dezvoltă 130 de cai putere și 230 Nm. Respectă reglementările Euro6D-Full și, la nevoie, poate fi adaptat noilor reglementări Euro 7.

La fabrica din România nu va fi asamblat doar motorul. Tot aici va fi realizată și turnarea carterelor cilindri în turnătoria de aluminiu.

Pentru a putea produce motorul de 1.2 litri în România, Horse a modificat peste 75% din posturile de lucru deja existente pe linia de asamblare de la Mioveni și au fost instalate 24 de posturi noi.

Au fost aduse aparate de ultimă generație, inclusiv un sistem de detectare a posibilelor pierderi de lichide bazat pe utilizarea heliului.

Capacitatea anuală de producție a most mărită la 450.000 de motoare.

Reprezentanții companiei precizează că 18% din producție va fi exportată în afara UE, mai exact la uzina Horse din Bursa, Turcia.

via Horse

Comentarii (7)

  • Puneți de 0,9 mai bine …..mai avem puțin și punem motoare de ștergător
    9 4
  • La ce trebuie să facă un Duster este suficient, este bine ca sunt investiții în soluții de viitor, imaginativă dacă era de motoare electrice sau și mai rău de baterii :)))
    4 3
  • scamel
    asa multi bucatari au ??
    8 4
  • Muaaamaaa...sistem de detectare pierderi lichide...pfuaai..du-te dom'ne ca nu cred asa ceva ! E dati 'reacu chinejii astia !
    7 4
  • Ai nimerit-o doar că-s oblici, se pare că motorul HR12 e de proveniență Nissan, va suporta 3 versiuni de hibridizare (mild, full și încărcabil la priză) iar Denis Le Vot zice că va avea și versiune adaptată pentru GPL. Să vedem ce variante produc și echipează la Mioveni în afară de actuala de pe Duster, doar pe benzină.
    1 7
  • @kap de gumă
    Producătorii de mașini se pregătesc să lanseze 2 și 2.5L în 4 cilindri, Euro 7, iar agaricii tăi au ajuns cu prețurile în media pieței, oferind siguranță zero și motoare de ascuțitoare, fiabile pe durata garanției de frigider.
    5 4
  • @Kap - dacă a intrat ciaina pe felie ( Horse ) nu mai contează proveniența, ei centrează, ei dau cu capu, te asigur , Renault ( sau Nissan, dacă crezi tu) e de fațada. Totul va fi hotărât de "Gili".
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru