Limuzina lui Putin va fi produsă în Rusia, la o fostă fabrică Toyota

de Silvian Irimia
Sambata, 11.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rușii au decis să folosească o fostă fabrică Toyota pentru a produce limuzina lui Putin. Aceasta se numește Aurus Senat.

Rusia va începe fabricarea mașinilor de lux Aurus, folosite de președintele Vladimir Putin. Acestea se vor fabrica la o fostă fabrică Toyota din St. Petersburg. Producția va începe anul acesta, după declarația lui Denis Manturov, viceprim-ministrul interimar.

Aurus Senat, stilizată retro după o limuzină ZIL din perioada sovietică, este mașina oficială a președintelui rus și Putin a sosit la ceremonia sa de inaugurare la Kremlin într-o limuzină Aurus. Putin a prezentat unul dintre vehicule liderului nord-coreean Kim Jong Un în februarie.

Manturov a spus că producția la fabrica din St. Petersburg ar trebui să înceapă până la sfârșitul anului 2024 și că fosta fabrică Toyota a fost transferată într-o fabrică Aurus cu mult timp în urmă.

Toyota a transferat fabrica companiei de stat Nami, care deține o majoritate de acțiuni în brandul Aurus, în martie anul trecut.

Aurus Motors a început să producă mașinile sale în regiunea Tatarstan a Rusiei, la aproximativ 1.000 de kilometri de Moscova, în 2021.

Rusia caută modalități de a folosi fabricile auto abandonate, după ce unii producători auto s-au retras de pe piața rusă în urma deciziei lui Putin de a trimite zeci de mii de soldați în Ucraina în februarie 2022.

Potrivit agenției de analiză rusă Autostat, până acum în acest an au fost vândute 40 de mașini de marcă Aurus în Rusia.

Comentarii (13)

  • Putin dictatorul
    Intereseaza pe cineva aceasta veste? Rusia comunista a ramas blocata in timp, nu stiu ce calendar au, ei inca se cred la 1900.
    7 7
  • spaclu lu manole
    De-ar crapa in ea porcu porcilor.
    "Automobilistic" vorbind, Anusrus e o copie pocita a lui Rolls Royce. Se confirma a zeci de mia oara ca tot ca.catu rusesc, plin de bani, tot la vest trage, chiar si-n forma de chinezarie eftina. In siberia in afara de foc de tabara in stil mongol nu prea ai ce face. Grandomania trebuie afisata in civilizatie, in Europa. Unde mai pui ca-n siberia soselele-s neasfaltate sau vai de mama lor. Abia astept sa-l vad pe putler in troaca asta prin istambul sau Damasc. Ca-n Europa oricum n-are ce sa caute, ca are mandat de arestare pe numele lui.
    9 8
  • Trilulilu
    Ce să mai caute într-o Europă plină de africani și alte nații, care mai de care mai distruși moral și fizic?! Europa vestică este în cădere liberă. Apoi, realizările mărețe au fost făcute pe vremea când mulgeau pe alții de resurse fără a da nimic în schimb. Europa este alungată din Africa, Asia și America de Sud, s-au pus rău cu rușii că le stătea în gât să aibă cele mai ieftine resurse la îndemână. Pregătește-te de mâncat gândaci și de deținut nimic
    13 14
  • Banditos
    "Europa vestică este în cădere liberă"

    si unde ar fi mai bine?
    10 4
  • stai ca s-a activat trollul de serviciu.
    Ce zici trollache? Ne-au furat rusii tezaurul sau nu? Dar republica Moldova? Sunt romani sau nu sunt?
    7 3
  • @spaclu lu manole
    La momentul actual Rolls Royce este o hazna din punct de vedere stilistic.
    Chestia asta arata de 1000 ori mai bine decat orice RR.
    8 6
  • Lăzile albe pentru eroii Rusiei s-au terminat de mult, unii plang ca Europa va fi invadată economic de China, dar Rusia este la mâna chinezilor intr-un mod pe care încă nu-l conștientizează .

    Trilulii pot aplica pentru viza de Moscova, nu cred ca durează mult .
    8 5
  • baselu
    sa se duca la kiev cu ea sa faca pacea odata. ucrainienii sa uite de ce au pierdut deja, oricum dupa 2014 tota lumea era linistita, sa se mai linisteasca inca o data si gata.
    3 5
  • ce tezaur visezi? noi nu reusim sa ne luam petrolul inapoi, nici shenghenul, ne-au luat si ne iau inca europenii zeci de tezaure, ia si fa niste calcule.
    5 8
  • Banditos
    ne-au luat si ne iau inca europenii

    cica se da patalama la mana...."victima de serviciu cum laude"
    4 2
  • speraclu lu manole
    Mi se pare absolut inacceptabil ca dupa 40 de ani de comunism in Romania sa mai existe inca subspecia de rusofoni. Astia au fost cei mai rai romani, tradatori care au distrus nu doar tara, dar si familii si vieti umane. Cu zecile de mii.
    Ar trebui sa ai un loc in iad si tu si iudele ca tine, morti sau vii, care mai sunteti printre noi.

    Europa, la fel ca si America de Nord, la un moment dat se va trezi. Toti loserii care taie frunza la caini si habar n-au sa-si castige o paine din munca lor, o ard miseleste pe stanga liberala si comunista. Intr-o zi, omul care munceste si-i tine in spinare, o sa se sature si de lgbtq, si de imigranti ilegali, si de ciufuti cu parul colorat in curcubeu, cu belciuge in nas. Iar in ziua aia, or sa se incheie multe socoteli, fiecare in natia lui, la el acasa.

    Astia care va plangeti ca v-au luat Europenii si Canadienii resursele, puteti face o chestie foarte simpla. Faceti public numele celor care au semnat contractele de vanzare a tarii si linsati-i pe stadioane, ca in china. Reziliati contractele, si trimiteti-i pe fiecare de unde au iesit. Iar Austriecii, sa se linga pe bot si de lemnul si romanesc, si de petrol si orice altceva mai sug din tara asta. E foarte simplu, dar pentru asa ceva e nevoie de oameni educati, cu coloana vertebrala si sange in instalatie. Ceea ce nu prea mai e cazul din pacate la ce-am vazut in ultimii ani.
    Viata are solutii foarte simple si la obiect. Chiar nu trebuie rocket science, cu atat mai putin in politica.
    6 3
  • oricine
    Mașina pare copiată după Rolls, probabil mai puțin motorul care provine de la T90. Mi se pare inteligentă integrarea în bord a ecranului . Probabil că butonul nuclear este amplasat după ecran pentru că poți să bagi mâna după el. Cât despre conținutul politic al mașinii conține mesajul că rușii nu o să se întoarcă la căruță din moment ce livrează motoare de rachetă în sua și la ora actuală îi plimbă până la stația orbitală și înapoi. Iar cei care vor un singur pol de putere pe pamânt și acela să fie sua condusă de știm noi cine, nu sunt decât niște tâmpiți care nu înțeleg rolul echilibrului în natură. Gândiți-vă un pic cum au distrus Mișcarea țărilor nealiniate (vreo 66 de țări ) care nu vroiau nici cu americanii nici cu rușii.
    6 0
  • hotnews
    Cum apare un articol cu o vaga referire la rusia cum se umfla venele unora si sunt scoase fel de fel de subiecte la inaintare cu ce doare pe fiecare. Ba tezaur, ba moartea lu putin, ba rusii care nu-s in stare de nimic, ba tehnica de secol 19 etc.
    Pe scurt:
    - Romania se imprumuta anual pentru supravietuire cam cat 7-8 tezaure (~3 miliarde eur) din care 3-4 tezaure sunt doar dobanzi.
    - Cele mai ieftine si fiabile motoare de racheta sunt cele rusesti.
    - Cel mai ieftin zbor spatial e cel rusesc.
    - 50% din combustibilul nuclear utilizat la nivel mondial e rafinat in rusia;
    - toate tarile UE la un loc au mai putine fabrici de cipuri decat rusia desi ASML-ul e localizat in Olanda.
    - cea mai experimentata armata din lume e cea rusa, antrenata in lupta adevarata nu CSgo.
    - nu in ultimul rand, o tara adevarata isi permite productia unei limuzine prezidentiale proprii; in contrast, Macron merge cu un DS7 plugin cu motor de 1.6 turbo.

    Ii uram pe rusi dar uitandu-ne la noi ar rtrebui sa ne pufneasca plansul.
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru