Brabus nu putea ocoli Salonul Auto de la Dubai, având în vedere că mulți dintre clienții săi provin din Orientul Mijlociu. Fini cunoscători ai opulenței din Emiratele Arabe, tunerii de casă Mercedes au dezvăluit în cadrul evenimentului creația Rocket 900 Desert Gold Edition.
După cum o sugerează și numele, vorbim despre vechiul kit de tuning Rocket 900, îmbrăcat acum în aur. Mai bine zis, poleit cu aur, pentru că întreaga caroserie a fost vopsită într-o culoare Desert Gold, cu particule fine de aur. Pentru contrast, Brabus a folosit și câteva elemente din fibră de carbon.
Jantele Monoblock F Platinum de 21 de inch sunt și ele de culoare neagră și beneficiază de trăsături aurii fine, tot din aur. Sunt încălțate cu anvelope de performanță de 255/35 ZR21 pe față și 295/30 ZR21 pe spate.
Interiorul este decorat și el cu o mulțime de elemente din aur. Instrumentarul de bord digital a fost regândit pentru a indica acum o viteză maximă de 400 de km/h, apropiată de performanțele supercarului.
De asemenea, tot pentru a ilustra performanțele, Brabus a brodat numărul 900 pe tetiere. Asta pentru că Rocket 900 este numele pachetului de tuning și pentru că sub capota unui ”banal” S65 AMG stă ascuns un propulsor care a fost ajutat să dezvolte 900 de cai putere.Motorul V12 dezvoltă și un cuplu motor impresionant, de 1500 Nm, dar care a fost limitat la 1200 de Nm pentru a menaja transmisia automată cu șapte trepte. Accelerația de la 0 la 100 de km/h se face în 3.7 secunde, în vreme ce viteza maximă ajunge la 350 de km/h.
Știți ce mi se pare curios? Se spune despre lux că ar fi creația diavolului, dar ȋn ȋmpărăția lui (infernul) nu se află pic de lux…
Nu pun "!" dupa imi place pentru ca am ceva rezerve:
- exteriorul e urat
- interiorul...stand asa imi sugereaza o usora abordare "steampunk". Cum stilul asta merge la inima mea, interioul acestui Brabus....imi place.
Per total nu e ceva ce mi-as dori, dar fac un efort sa inteleg ce a fost in mintea designerului si n-as zice ca a dat chiar cu bata'n balta.
Pai evident exista lux pe pamant tocmai ca se te faca al lui, desi in iad nu exista lux; el foloseste luxul ca o capcana, desi lui ii place grotescul. daca ar folosi grotescul, nimeni (sau prea putini) lar urma. Daca eu ti-as zice ca urmeaza sa te cazez intr-un grajd, m-ai urma? evident ca nu; dar daca iti iau ochii cu ceva stralucitor, am sanse mai mari.
sper ca am fost destul de concludent
P.S. de obicei ai o manuta verde din oficiu, doar pt stil ;-)
Luxul e o momeala a diavolului. Nimic in lumea asta nu e mai tentant pt. om ca luxul. 99% din oameni viseaza la asa ceva si de aici pleaca coruptia si hotiile pt. a putea sa il abia si ei. Nu intamplator bunurile de lux sunt foarte scumpe. Dumnezeu nu a lasat omul pe Pamant ca sa stea in lux ci in natura adica in casa lui cea mare. Vedeti amazonienii si alti oameni care au mai ramas puri din acest pct. de vedere. Toti vor plati pt. faptele lor o data si o data si ar da tot luxul din lume sa li se ierte pacatele dar din pacet va fi prea tarziu.
Cât despre fraza mea de mai sus, evident că m-am exprimat stilistic: ȋn iad n-are cum să existe lux, fiindcă, ȋn primul rând, iadul, ca și raiul, nu admite o construcție materială și dimensiuni fizice (ambele constituind ceea ce se numește “a patra dimensiune”). Am vrut doar să ne amuzăm puțin. Dar, dacă trebuie să fim serioși, atunci se cade să recunoaștem bărbătește propria noastră…ipocrizie. Degeaba ȋi contestăm, ȋi ironizăm și ȋi huiduim pe politicianiști, chiar dacă o facem ȋn public și oricât de ȋndreptățită ni s-ar părea revolta noastră. Nu ne putem minți singuri: ei nu provin din cosmos, ci tot dintre noi!!! Vă sugerează ceva numele Cristiana Anghel? Oare nu ne bântuie și pe noi, ȋn sinea noastră cea mai ascunsă (cu grijă), același duh prea-viclean al parvenitismului? Pe oricine ȋl auziți, ȋn ziua infamă de astăzi, că se jură că el urmărește ȋn viață “doar supraviețuirea, cel mult un trai decent”, să nu-l credeți sub nicio formă! Supravegheați-i, cu discreție și răbdare, toate mișcările și cu siguranță nu va dura mult până vă veți convinge că “nu poate pom bun să facă roade rele, nici pom rău să facă roade bune” (Matei 7:18). Poate că nu l-ar duce devla să se ȋmbogățească exact la nivelul râvnit de dânsul, dar “ceva acolo” tot nu s-ar lăsa păgubaș, scrâșnind ȋnveninat contra “dușmanilor” (inclusiv dintre oamenii legii), până nu va dobândi: fie o locuință “care se ȋnvârte după soare”, fie o mașină “bengoasă”, fie un salariu “de belfer”, fie sau-sau, fie și-și, fie și-și-și. Iar când este prins cu mâța ȋn sac, ȋngaimă “psihologic” : “O viață are omul…”. Dar și eu tot o viață, una singură, am primit de Sus! Și tu la fel, cititorule. Jalnică (auto)justificare…
Totuși, eu admir dintotdeauna…adevărata aristocrație (diametral opusă parvenitismului – știți vorba aceea: “Aristocrații se ȋmbracă cu gust. Parveniții, doar scump”), cea clădită și consolidată pe temelia (principiul) meritocrației, dar care, din păcate, a apus demult…Aristocrația nu este plutocrație, așa cum “Catalonia is not Spain” (banner de pe Camp Nou). Raportată la națiunea română, această aristocrație a realizat independența, Marea Unire și performanțele economice din perioada interbelică (drept “răsplată”, a fost decimată ȋn temnițele bolșevice). Ce-i drept, a comis și unele fărădelegi, precum reprimarea ȋn sânge a răscoalei din 1907 și a revoltelor muncitorești din 1918, 1920, 1929 și 1933. Nimeni nu-i perfect, deh! Nu comiteți imprudența elementară de a spera că ar putea fi vreunul, vreodată…
Dar noi aveam treabă cu luxul din automobilism. Totuși, se mai pune problema identificării și evaluării eleganței la mașinile vremurilor noastre? Sau de ce ne-am creat un nărav din a echivala neapărat ideea de lux cu prețul exorbitant?
aristocratie adevarata nu prea exista, fiindca ei tot din parvenitism si inselarea altora au facut bani.
doar dupa vreo cateva generatii, neavand cu ce sa se arate superiori noilor parveniti (ei fiind vechii parveniti), au dat-o cu "sangele nobil" si i-au numit pe alti parveniti si fara clasa samd. ca pana la urma chestiile artistice au fost facute de artisti, si de moda si nu de aristocrati; ei doar le-au cumparat.
si pana la urma a fi moral si filantrop pt marirea ta si educat, tot ca sa-ti arati superioritatea, tot din asta face parte "Prietenia cu lumea e vrajmasie cu Dumnezeu"
P.S. ai +1 din oficiu ;-)
+1 inseamna o manuta verde, ca mai multe plusuri nu se pot da.
nu inseamna nota 1, de pe vremea de cand am facut noi scoala.