Lansarea lui Volkswagen Trinity, amânată până în 2032

de Tiberiu Safta
Marti, 13.08.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unor informații apărute în presa germană, Volkswagen ar fi amânat lansarea viitorului model electric Trinity până în 2032. Inițial, acest model trebuia să fie lansat în 2026.

Constructorul german ar fi decis să amâne lansarea viitorului său model electric botezat Trinity până în deceniul următor. Mai exact, noul model, care va fi și etalonul electric al mărcii de la Wolfsburg, ar urma să fie lansat acum în 2032, potrivit publicației germane Handelsblatt, care citează surse apropiate mărcii.

Inițial, noul Trinity trebuia să fie lansat în 2026, însă debutul său a fost amânat în repetate rânduri, în special din cauza problemelor software întâmpinate de Volkswagen și de furnizorii săi. Viitorul Volkswagen Trinity va fi un rival pentru modelele Tesla și va avea chiar un sistem de conducere autonomă de nivelul 4.

Amânarea lui Volkswagen Trinity schimbă planurile de electrificare ale mărcii. Astfel, platformele dedicate existente, în speță MEB și PPE, vor fi în producție pentru mai mult timp. De asemenea, este de așteptat ca în 2026 să fie lansată noua arhitectură MEB+, alături de un software nou pentru platforma PPE, dezvoltată împreună cu americanii de la Rivian.

Înainte de lansarea modelului Trinity, Grupul Volkswagen are în plan să lanseze următoarele modele după cum urmează: viitorul Audi A4 electric va fi lansat până la finalul lui 2028; următoarea generație Volkswagen Golf, exclusiv electrică, va fi lansată în 2029 sau mai devreme; succesorul lui VW ID.4 va fi lansat acum în 2030, în loc de 2028; iar la final, viitorul Volkswagen T-Sport, un crossover electric, va debuta acum în 2031 în loc de 2029.

via Automotive News Europe

Comentarii (7)

  • Software :))
    3 4
  • 2032....?Chinezi vor avea masini zburătoare deja......sictir
    4 0
  • Ultimul diesel cu adevărat a apărut secolul trecut. Diesel-ul nu râgâie ca e mort.
    4 5
  • Cu adevărat nou.
    3 4
  • Multumesc redactiei AM pentru vigilenta. Ma bucur ca mi-ati sters comentariul.
    Revin si spun ca_cam toate electrocaznicele vw, unele programate sa debuteze abia in 2028, vw sunt amanate si suntem numai in 2024. :)

    Astept cu interes sa stergeti si comentariul asta :)

    PS: "electrificarea" mere de râgâie! :-P
    2 4
  • @cocalar hAUR
    Nu era nevoie sa râgâi de doua ori același kkt. Plus că deja știm ce mănânci în fiecare zi.

    Redacția: mai trageți apa o dată.
    8 4
  • Amânată până in 2032!!!! hahahaha… cum naiba au ajuns (prin ce calcule) la concluzia asta? Cred ca au pus niște ani pe răvașe într-o bască și asta a ieșit ;)))
    Până in 2032 Musk vine cu teleportarea si va fi game over pentru toți.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru