Land Rover reînvie denumirea Freelander. Marcă de electrice produse în China

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 19.06.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, denumirea Freelander va fi reînviată de consorțiul Land Rover-Chery și va fi utilizată pentru o marcă de modele cu zero emisii. Acestea vor fi disponibile, inițial, în China.

Land Rover Freelander a debutat în 1997 și a fost un model foarte important pentru marca britanică și, de ce nu, pentru industria auto. A doua generație a debutat nouă ani mai târziu, iar în 2015 a fost scos din producție.

Denumirea Freelander ar putea reveni, dar nu sub forma unui nou model Land Rover. În schimb, consorțiul format din Land Rover și Chery ar urma să utilizeze acest nume pentru o nouă linie de modele electrice.

Cele două companii au semnat deja o scrisoare de intenție în care este stipulat că Freelander va fi comercializată ca o marcă de sine stătătoare. Portofoliul va fi format din modele cu zero emisii care, inițial, vor fi vândute în China.

Ulterior, ele ar putea fi exportate și în afara țării.

Noile modele cu zero emisii ale mărcii Freelander vor fi asamblate la uzina din Changshu, China.

Acest joint venture Land Rover-Chery a fost înființat în urmă cu 12 ani. În prezent produce modele ca Land Rover Discovery Sport, Range Rover Evoque, Jaguar E-Pace, Jaguar XF și XE, ambele în variantă cu ampatament lung.

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru