Land Rover Discovery va primi o generație nouă. În premieră, versiune electrică

de Tiberiu Safta
Luni, 26.08.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Land Rover pregătește o nouă generație pentru modelul de teren Discovery. Pentru prima dată în istoria modelului, acesta va primi și o versiune electrică.

Actuala generație Land Rover Discovery datează încă din 2017 și este cel mai învechit model din actuala gamă a mărcii britanice. Același model este și cel mai slab în ceea ce privește vânzările. Anul trecut, doar 16.750 de exemplare Land Rover Discovery au fost vândute la nivel mondial. Mai mult, vânzările lui Discovery reprezintă doar 4% din vânzările totale a Grupului JLR.

Acum, constructorul britanic anunță că va lansa o nouă generație pentru Discovery. Cea de-a șasea generație a modelului urmează să fie plasat într-un segment diferit, deoarece Land Rover vrea să distanțeze viitorul model de actualul Defender. Noua generație Discovery ar putea primi un design inspirat chiar de către monovolume, ceea ce ar duce, cu siguranță, la un model foarte interesant din partea mărcii.

Potrivit primelor informații, noul Discovery ar urma să fie bazat pe platforma MLA, prezentă la actualul Range Rover. Noul model va primi, pentru prima dată și o versiune electrică.

Bineînțeles, aceasta va fi oferită alături de versiuni cu motoare termice. Cel mai probabil, versiunile cu motoare termice vor primi sisteme hibride. În cazul versiunii electrice, aceasta va primi o arhitectură de 800 de volți. Mai mult, Land Rover spune că viitorul Discovery electric va oferi aceleași performanțe ca actualul Range Rover V8.

Și pentru că tot vorbeam de performanțe, viitorul Discovery va primi și o versiune mai puternică, dezvoltată de divizia de performanță SVO.

Pentru prima dată în istoria modelului, acesta nu va mai purta numele Land Rover, deoarece numele Discovery va fi transformat într-o marcă proprie. Deocamdată, Land Rover nu a confirmat anul lansării viitorului model.

via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru