Koenigsegg Jesko Attack, cea mai rapidă mașină de serie pe circuitul Laguna Seca

de Alexandru Monenciu
Luni, 19.08.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Koenigsegg Jesko Attack tocmai a stabilit un nou timp de referință, pentru mașinile de serie, pe cunoscutul circuit Laguna Seca din SUA.

Laguna Seca este unul dintre cele mai cunoscute circuite din lume. Se află în SUA, mai exact în California, are o vechime de aproape șapte decenii și cel mai cunoscut viraj este, fără îndoială, Corkscrew.

Koenigsegg Jesko Attack tocmai a devenit cea mai rapidă mașina de serie de pe Laguna Seca, cu un rezultat de 1 minut și 24.86 secunde. Cu alte cuvinte, noul timp de referință este cu 0.58 secunde mai rapid decât vechiul record stabilit de Czinger 21C.

Performanța este cu atât mai impresionantă cu cât pilotul, Markus Lundh, nu a mai condus până acum pe acest circuit.

Jesko Attack este versiunea pregătită pentru performanțe maxime pe circuit a modelului cu același nume. Are un motor V8 twin-turbo, de 5.0 litri, care, atunci când este alimentat cu E85, dezvoltă nu mai puțin de 1.600 CP.

Koenigsegg Jesko are și versiunea Absolut, cu care suedezii sunt încă așteptați să doboare recordul mondial de viteză pentru o mașină de serie.

via Koenigsegg

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru