John Elkann, președintele Stellantis și Ferrari, cercetat pentru evaziune fiscală. Bunurile sale au fost confiscate

de Tiberiu Safta
Luni, 23.09.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
John Elkann, președintele Grupului Stellantis și Ferrari, este cercetat pentru evaziune fiscală. Bunurile sale, în valoare de 75 de milioane de euro, au fost confiscate la ordinul unui judecător din Italia.

Industria auto este marcată de un nou scandal. John Elkann, președintele Stellantis și Ferrari, este acum cercetat pentru evaziune fiscală. Investigația asupra lui Elkann a fost inițiată la începutul acestui an, iar acum, un judecător din Italia a ordonat confiscarea bunurilor sale în valoare de 75 de milioane de euro.

Procurorii din Torino îl acuză pe Elkann și pe frații săi, Lapo și Ginevra, că fac parte dintr-un plan infracțional de a nu plăti taxe în Italia pentru bunurile moștenite după moartea bunicii lor, Marella Caracciolo. Bunica lui John Elkann a fost, de altfel, soția fostului șef Fiat, Gianni Agnelli.

O dispută cu privire la moștenirea bunurilor a început la scurt timp după moartea lui Caracciolo în 2019, între frații Elkann și mama acestora, Margherita. Potrivit procurorilor din Torino, rezultatele cercetărilor relevă faptul că bunica fraților Elkann locuia în Italia încă din 2010 și nu în Elveția, așa cum fusese declarat de către frații Elkann.

Astfel, toate bunurile moștenite de la Agnelli trebuiau să fie taxate în Italia.

Procurorii au mai precizat că afirmațiile cu privire la reședința bunicii lui John Elkann "fac parte dintr-un plan infracțional de a ascunde bunurile ei substanțiale și veniturile aferente de legile italiene de moștenire și taxe."

Cu toate acestea, avocații fraților Elkann susțin că procedura de confiscare a bunurilor nu semnalează nicio răspundere penală din partea inculpaților. Mai mult, avocații susțin că bunica fraților Elkann a locuit în Elveția încă de la începutul anilor '70, cu mult înainte de nașterea lor și că dorința ei de a trăi în Elveția nu a fost niciodată nerespectată.

via Automotive News Europe

Comentarii (2)

  • Asteptam cu nerabdare rubrici noi pe AM de divorturi, deceptii in dragoste, ghicit in palma, horoscop etc.
    3 0
  • Charles Leclerc
    "Bag mâna în foc pentru John Elkann.
    John este posesorul unor principii care sunt pe deplin incompatibile cu potlogăriile financiare.
    Reprezinta doar o încercare mârşavă de a destabiliza Ferrari intr-un moment crucial, exact atunci cand mă aflu atât de aproape de aduce coroana mondiala la Maranello dupa o pauza de 17 ani."

    (RMC Flash Info)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru