JD Power: Estimările privind vânzările vehiculelor electrice în 2020 sunt exagerate
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
Oficialii JD Power au declarat recent că studiile care anunţă o explozie a pieţei vehiculelor electrice în următorii zece ani sunt exagerate. Potrivit acestora, vehiculele electrice vor reprezenta doar o parte mică din piaţa auto la nivel global, cel puţin în următorii zece ani. Optimismul exagerat al specialiştilor pare a fi justificat doar de investiţiile imense în domeniul dezvoltării vehiculelor electrice, acesta neavând o legătură directă cu realitatea.
Cei de la JW Power au prezentat şi ei un studiu referitor la piaţa auto din 2020, intitulat "Drive Green: 2020 : More Hope Then Reality", unde spuneau că vehiculele electrice şi hibrizii vor reprezenta doar 7.3 la sută din piaţa auto globală în anul respectiv. Astfel, raportul celor de la JD Power estimează 5.2 milioane de unităţi hibride şi electrice vândute în 2020 din totalul de 70.9 vehicule autovehicule previzionate pentru acel an. Adevăratul element aflat sub semnul întrebării la acest studiu reprezintă procentul vehiculelor electrice din cele 5.2 milioane de unităţi anunţate pentru 2020, valoare pe care JD Power a refuzat să o estimeze.
Patru giganţi ai pieţei auto au intrat deja in jocul vehiculelor electrice, iar aceştia previzionează o situaţie foarte bună în 2020 pentru asemenea alternative de propulsie. Grupul Nissan-Renault estimează că vânzările de vehicule electrice vor reprezenta 10% din piaţa globală în 202, în timp ce Grupul BMW consideră că vehiculele electrice vor reprezenta între 5 şi 15 procente din piaţa de automobile noi a anului 2020. Cei de la Volkswagen consideră că 3% din vânzări vor fi reprezentate de vehicule electrice, ceea ce înseamna 300.000 de unităţi la nivelul previzionat pentru 2020. În timp departamentele de marketing se luptă în declaraţii din ce în ce mai pompoase şi mai optimiste, inginerii se chinuie să revoluţioneze piaţa cu o tehnologie care va face vehiculele electrice mai puţin dependente de prizele de curent alternativ.
Via | GoAuto
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din General
-
Ferrari 250 LM, mașina care a câștigat Le Mans în 1965, scoasă la vânzare pentru 25 milioane de euroFerrari 250 LM by Scaglietti, mașina care a câștigat ediția din 1965 a cursei de 24 de ore de la Le Mans, a fost scoasă la vânzare. Singurul Ferrari operat de o echipă privată și care a câștigat această cursă ar putea fi vândut cu peste 25 de milioane de euro. (31.12)
-
Potrivit unor noi informații apărute în presă, conducerea Grupului Volkswagen ia în calcul să renunțe la ideea de a închide câteva dintre fabricile sale din Germania. În prezent, grupul german poartă mai multe negocieri cu sindicatul muncitorilor. (13.12)
-
Asociația Constructorilor Europeni de Automobile va avea un nou președinte începând din 2025. Noul președinte al asociației va fi Ola Kallenius, actualul CEO Mercedes-Benz. (11.12)
- FOTOSPION: Primele imagini cu noua generație Audi Q7
- Bugatti a livrat primele exemplare Bolide. Fiecare mașină costă 4 milioane de euro
- Noul Leapmotor C10 REEV: versiune nouă, cu range extender și autonomie de 950 km
- Kia recheamă 23.000 de exemplare EV9: lipsesc șuruburile de prindere pentru scaunele din spate
- Dakar 2025: Dacia, pe locul 3 în proba prolog
PS: motoarele termice vor avea, desigur, locul lor maret, asezate prin muzeele de tehnica in toata lumea sau prin garajele excentricilor!
-- Ca sa inteleaga si un "scriitor" de aici dintr-e noi: companiile petroliere sunt intr-adevar mogulii rai insa majoritatea statelor in care mogulii rai vand carburanti, ii taxeaza pe bietii locuitori ai acelor tari cu peste 50% din pretul carburantului pentru a umple visteriiile. Daca de maine nu s-ar mai vinde carburant, STATUL (Roman de exemplu) ar trebui sa-ti ia un impozit pe respirat pentru a compensa pierderea din taxele din petrol - Acum ma intelegi ????? stii tu cine!
Un stat ar putea exista si fara taxe si accize din petrol, iar Romania nu e nevoita sa-mi puna impozit pe respirat, are alte parghii( stii ca avem peste 130 de taxe si impozite deci gasesc ei solutii).
Un "scriitor" vede lucrurile in perspectiva si stie ca exista solutii pentru orice. Tu, cel de sus, esti inca in stadiu de "nu stiu, nu pot, nu exista", hai ca te ajut eu, colegu', iti spun ca se poate si altfel...asta stiu si marii inventatori din trecut sau prezent, stiu si cei ce vor sa stie, dar mai ales stiu guvernele, dar ne ascund solutiile si nu vor sa-si piarda privilegiile aplicand politici sanatoase.
PS: tot ce am spus mai sus mi se pare de bun-simt si mai ales "politically correct".