Japonezii au stabilit un nou record pentru cea mai mare viteză atinsă de o mașină electrică: 438 km/h

de Tiberiu Safta
Joi, 13.06.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania japoneză Aspark a stabilit un nou record mondial cu un prototip al unui hypercar electric. Mașina a reușit să atingă 438.6 km/h, ceea ce înseamnă un nou record pentru cea mai mare viteză atinsă de o mașină electrică.

Recordul pentru cea mai mare viteză atinsă de o mașină electrică, deținut până acum de Rimac Nevera, a fost rescris de către o nouă marcă japoneză. Mai exact, este vorba despre Aspark, un constructor care a dezvoltat un prototip al unui hypercar electric, creat special pentru a bate recorduri. Noul prototip se numește Aspark SP600 și este fabricat în Italia de către compania Manifattura Automobili Torino.

Astfel, noul prototip japonez a reușit să atingă o viteză maximă de 438.6 km/h, ceea ce înseamnă un nou record mondial pentru cea mai mare viteză atinsă de o mașină electrică. Ca o comparație, Rimac Nevera a reușit să atingă o viteză maximă de 412 km/h.

Recordul a fost stabilit în Germania, în cadrul facilității ATP din Papenburg. Tot aici este și locul unde Rimac Nevera a stabilit recordul precedent de viteză, dar și alte 23 de recorduri diferite în 2023. Facilitatea beneficiază de porțiuni drepte lungi de aproape 4 kilometri. Prototipul a fost pilotat de către pilotul german Marc Basseng.

El este cel care, în urmă cu 14 ani, a stabilit un nou record pe Nurburgring la volanul lui Pagani Zonda R.

via Motor1

Comentarii (4)

  • Elektrik
    Maşină "japoneză" dar construită de italieni în Italia
    ;)
    4 1
  • oricine
    Și probabil că are motoare de Tesla.
    2 2
  • @12.10

    Și? Ce ți se pare curios? Italienii sunt parteneri ai firmei și sunt cei care produc Owl încă din 2020, la fel cum Tesla produce în Germania.
    3 1
  • George Simion
    dar cat timp poate mentine viteza?
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru