Jaguar va stopa vânzarea de mașini noi, pe anumite piețe din Europa

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 14.08.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unor declarații făcute chiar de șeful Jaguar, vânzarea de modele noi pe anumite piețe din Europa va fi stopată până la finalul anului. Britanicii se pregătesc pentru o nouă eră, electrică.

Constructorul britanic de automobile se pregătește intens pentru noua eră electrică. Până la finalul anului, Jaguar va lansa un concept care va prefața noile modele care vor debuta în viitorul nu foarte îndepărtat.

Potrivit mai marilor companiei, noul concept nu va semăna cu niciun model Jaguar de până acum.

Cu ceva timp în urmă, constructorul britanic a anunțat dispariția majorității modelelor din portofoliu, cu excepția lui F-Pace.

Acum, șeful Jaguar, Rawdon Glover, a precizat că pe unele piețe din Europa, vânzarea de mașini noi va fi stopată până la finalul anului 2024.

"Va exista o perioadă în care nu veți putea cumpăra un Jaguar nou (n.r pe anumite piețe europene, până la finalul anului 2024)," a declarat Glover.

via Carscoops

Comentarii (9)

  • Ghepard
    viitor de aur are Jaguar, electrificat desigur
    8 1
  • Pai jaguar nu mai vindea nimic. Toate modelele au fost esecuri notabile. Acum o sa pregateasca noi esecuri pe baterii? :) Abia asteptam.
    Focile, dansati! :))
    10 3
  • Nu sunt pentru romani.
    Electricele sunt pentru altii.
    4 4
  • Jaguar era electrica, Mazda lanseaza electrice si pe piata din Europa, electrice peste electrice desi nu se vand si nu se cauta.
    4 2
  • Asta ar fi o premieră, dacă din 2025 ( nu se stie luna, poate fi și decembrie ) o companie trece pe electrice, de ce să oprească vânzarea modelelor actuale, chiar și cu vânzări mai mici ? Perioada în care Jaguar nu va mai vinde mașini poate deveni o perioadă mai lungă, mult mai lungă, după părerea mea au început cu stângul înainte de start .
    10 4
  • @dan_grc
    Pentru că sunt costuri asociate cu vânzarea unui model care nu se vinde. Nu e precum vinzi tu ceva pe ebay. Trebuie sa plătească dealeri, publicitate, sa trimită exemplare pentru drive test în multe locuri, etc.
    6 7
  • un cetatean
    Asa e dragutule, trebuie sa economiseasca pentru viitoarele modele electrice de peste 100k care tot nu se vor vinde, da macar vor trece pe electric, ai dreptate, dar stii cand va aparea primul model de serie ?
    10 1
  • @un cetatean
    In Romania nu, nu se vor vinde. Poate câteva pentru clienții mai înstăriți și educați.
    1 5
  • JLR are mai multă istorie decât viitor… vom vedea dacă vor reușii să schimbe ceva.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru