Jaguar Land Rover: probleme în producție după ce inundațiile din Elveția au oprit furnizarea de aluminiu

de Silvian Irimia
Duminica, 04.08.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Jaguar Land Rover întâmpină probleme importante de producție, după ce inundațiile din Elveția au devastat o fabrică importantă de aluminiu.

Inundațiile recente din Elveția au perturbat întreaga industrie auto globală, cu grupul Jaguar Land Rover în centrul problemelor. Devastarea unei fabrici de furnizare de aluminiu importantă a dus la o lipsă de aliaje de aluminiu, afectând liniile de producție ale mai multor mărci auto premium.

Porsche și BMW sunt ceilalți mari producători de mașini afectați de această întrerupere a lanțului de aprovizionare. Totuși, Mercedes-Benz a raportat că lipsa de aluminiu cauzată de inundații nu va afecta producția sa. Compania atribuie această rezistență bazei sale diversificate de furnizori.

Novelis este furnizorul aflat în centrul acestei probleme. Novelis este liderul mondial în producția de produse din aluminiu laminate la rece și cel mai mare reciclator de aluminiu din lume. La sfârșitul lunii iunie, ploile abundente au dus la inundații extinse la uzina sa de aluminiu din Sierre, Elveția, forțând Novelis să oprească producția.

Prin urmare, Jaguar Land Rover s-a mobilizat pentru a-și asigura furnizori alternativi.

Închiderile obișnuite de vară ale fabricilor de producție au făcut și mai complicată aprovizionarea. În timp ce industria auto se confruntă cu aceste obstacole neașteptate, incidentul servește drept un memento al vulnerabilității lanțurilor de aprovizionare la dezastre naturale.

Eforturile de restaurare după inundațiile din facilitățile de producție de aluminiu sunt încă în desfășurare. Producătorii trebuie să aștepte ca apele să se retragă înainte de a îndepărta straturile de noroi. Prin urmare, rămâne de văzut cât timp vor rămâne acești furnizori în afara producției.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru