Jaguar face curat în gama de modele: XE, XF, F-Type, E-Pace și I-Pace eliminate

de Alexandru Monenciu
Sambata, 13.07.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, mai multe modele Jaguar vor fi eliminate din gamă. Pe listă regăsim modele ca XE, XF, F-Type, E-Pace și I-Pace.

În trimestrul anterior, constructorul britanic de automobile a comercializat puțin peste 15.000 de mașini, iar o treime dintre acestea a fost reprezentată de SUV-ul F-Pace.

Tocmai de aceea, F-Pace va fi singurul model care va rămâne în portofoliul Jaguar la finalul anului 2024. Potrivit informațiilor din presă, XE, XF, F-Type, E-Pace și I-Pace vor fi eliminate, având în vedere vânzările slabe.

În locul lor, Jaguar va aduce modele noi, cu zero emisii, dezvoltate pe platforma JEA sau, cu alte cuvinte, Jaguar Electrified Architecture. Primul dintre ele va sosi în 2025.

Vestea eliminării modelelor E-Pace și I-Pace nu este deloc bună nici pentru uzina Magna Steyr din Austria, acolo unde sunt produse. Tot anul acesta, fabrica a rămas fără un alt model pe care îl producea, și anume SUV-ul Fisker Ocean.

via Carscoops

Comentarii (5)

  • Andrei
    I-Pace a fost un model revoluționar, la timpul lui. Arhitectura și packaging-ul au fost mult înaintea altora. De ce nu au continuat dezvoltarea lui e greu de înțeles.

    In momentul de fata e depășit și foarte scump, era normal sa îl elimine din oferta. Păcat.
    5 1
  • Jaguar se chinuie de cel puțin două decenii, dar cred că acum se va liniști de tot până la sfârșitul deceniului.

    Modelul I-Pace este electric, depășit tehnic, pentru ca are o vechime, dar măcar arată foarte bine, n-am date concrete, dar nu cred c-a fost profitabil, care sunt datele care ar anunța supraviețuirea cu două-trei modele noi electrice ? Jaguar are nevoie de altă conducere și de alt proprietar, altfel nu cred ca are șanse .

    Ce bine arată XF -ul din poză, Jaguar avea nevoie să mențina competitive trei modele principale sedan, XE, XF și un nou XJ, oferite cu toate tipurile de propulsie benzină, diesel, hibrid, electric, plus încă două SUV clasa medie și mare, dar să mențină aceasta gamă din scurt, fără întârzieri și amânări, cu siguranță s-ar fi cunoscut la vânzări, profit .
    14 3
  • George Simion
    un XJ electric si decapotabil ar fi super!
    1 1
  • Pas cu pas spre faliment. Vor rămâne cu un singur model, vechi de aproape 10 ani.
    12 1
  • oricine
    Probabil că vor rămâne doar cu numele precum Morris Garage ca să poată vinde Tata mașini indiene cu sigla Jaguar. Atâta îi duce mintea atâta fac
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru