Jaguar dezvăluie E-Type Commemorative, ediție care marchează 50 de ani de la oprirea producției

de Silvian Irimia
Miercuri, 23.10.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ediția specială Jaguar Classic E‑Type Commemorative marchează momentul când producția acestui model emblematic a încetat în 1974. Doar două exemplare E-Type Commemorative au fost create.

Jaguar E-Type a fost un model sport cu motor amplasat central-față, produs de Jaguar între 1961 și 1974. Rămâne unul dintre cele mai legendare vehicule ale companiei, datorită designului său elegant și aerodinamic, performanțelor excelente pentru vremea respectivă și chiar prețului competitiv la momentul lansării.

Astăzi, este considerat unul dintre cele mai importante vehicule auto din secolul 20. Acum, la o jumătate de secol de când ultimul Jaguar E‑Type a ieșit de pe linia de producție în 1974, Jaguar Classic a creat două modele Jaguar Classic E‑Type Commemorative din seria I.

Din păcate, ambele au fost comandate și vândute unui client din Asia de Sud-Est, și fiecare celebrează acest model sport simbolic într-un mod unic.

Ambele exemplare sunt inspirate direct de ultimele 50 de ediții Commemorative produse în 1974, fiecare construit manual. Ambele sunt decapotabile, finisate în nuanțele Verde Signet și Negru Opal, care oglindesc culorile originale din 1974, dar sunt modernizate pentru un aspect contemporan.

În interior, cele două modele au o consolă centrală din aluminiu, cu gravuri ale unei schițe din seria I E‑Type.

Acestea au fost preluate din arhive și anterior expuse la Muzeul de Artă Modernă din New York.

În plus, atât la exterior, cât și în interior, se regăsesc bijuterii realizate de Deakin & Francis, cel mai vechi bijutier din Anglia. Anumite detalii sunt din sider sau chiar din aur de 18 carate.

Comutatoarele de pe panoul de instrumente sunt finisate în argint șlefuit, iar capacul cheii este decorat cu argint. Sub capotă se află legendarul motor de 3.8 litri, echipat cu câteva îmbunătățiri moderne, precum injecția electronică de combustibil.

Motorul este conectat la o cutie de viteze manuală cu 5 trepte. Pentru a le aduce în secolul 21, ambele modele Jaguar au primit și un radio Bluetooth și un parbriz încălzit.

via Jaguar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru