Internetul va deveni un element obişnuit în automobile în trei ani
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
Specialiştii în industria auto s-au întâlnit la Congresul Automobilwoche din Berlin şi au făcut o serie de declaraţii despre viitorul automobilelor. Printre aceste declaraţii se află şi o afirmaţie despre viitorul internetului în automobile. Experţii consideră că internetul va deveni un element obişnuit în autovehicule în următorii doi-trei ani şi va forma o reţea de comunicare inter-automobile. Fie că vorbim de indicaţii de drum, anunţarea radarelor, sau comunicarea cu service-ul pentru rezolvarea unor potenţiale probleme tehnice, internetul ar rezolva multe probleme ale şoferilor de astăzi.
În timp ce fiecare constructor ar fi tentat să creeze propriul său standard pentru internet în maşină, experţii din industrie recomandă să îi lase pe producătorii specializaţi să furnizeze tehnologia specifică internetului. Aceasta este recomandarea lui Stefan Bratzel, managerul centrului pentru automobile de la Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Bergisch Gladbach.
Motivul din spatele acestei recomandări este obţinerea unui standard universal, pentru a evita problemele ulterioare de inter-conectivitate.Internetul le-ar putea oferi producătorilor de automobile o legătură interesantă cu clienţii lor. Odată încheiat procesul de vânzare, producătorii de automobile ar putea face sondaje post-vânzare şi ar putea primi informaţii vitale despre automobilul pe care îl conduce un client fără complicaţiile reprezentate de poşta convenţională. În plus, clienţii ar avea şi ei o metodă de comunicare mai eficientă, iar integrarea sistemului în automobile ar preveni atât furtul, cât şi utilizarea internetului la volan.
Via | AutomotiveNews (înreg.)
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Tehnologie
-
Porsche a pregătit o actualizare over-the-air pentru sistemele multimedia ale mașinilor sale. Odată cu noua actualizare, aplicația YouTube este acum instalată și poate fi accesată doar de pasagerii din față. (12.12)
-
BMW a lansat o nouă tehnologie de conducere autonomă, care permite mașinilor proaspăt construite să se conducă autonom în interiorul uzinelor. De această tehnologie beneficiază și Mini. (27.11)
-
Mercedes-Benz a mărit viteza maximă a sistemului său de conducere autonomă prezent la modelele sale. Astfel, toate modelele noi dotate cu acest sistem se vor putea conduce singure până la o viteză maximă de 95 de km/h. (24.09)
- Skoda Kylaq a intrat în producția de serie în India. Preț de pornire, 8.700 de euro
- Primul exemplar Alfa Romeo 33 Stradale a fost livrat
- Dacia: 10.000 de comenzi înregistrate, în 2024, pe platforma de vânzări online
- Honda Prelude se întoarce. Din 2026 și în Europa
- BMW: Toate modelele diesel, produse în Germania, alimentate inițial cu ulei vegetal hidrotratat
Update firmware - se face si acum dar nu cred ca ai vrea ca o actualizare varza facuta automat de catre calculator (vezi BitDefender, McAfee) sa-ti schime actiunea acceleratiei cu frana sau sa-ti anuleze telecomanda. LOL