Informații despre viitorul SUV Ferrari: modelul va fi prezentat în 2021 și va avea la bază platforma noului coupe Ferrari Roma

de Cornel Șocariciu, Foto: Dreamstime
Luni, 23.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari Purosangue va fi primul SUV dezvoltat de producătorul italian. Modelul va fi prezentat în 2021 și, conform surselor, ar putea fi echipat cu un sistem plug-in hybrid de propulsie.

La finalul anului trecut, oficialii Ferrari au anunțat că până în 2022 vor lansa 15 modele și versiuni noi. Pe lista constructorului italian se află și Purosangue, primul SUV din istoria Ferrari.

Acum, surse apropiate companiei au pregătit un raport nou referitor la Purosangue. Conform acestor surse, viitorul SUV va avea la bază platforma noului coupe Roma și va fi prezentat oficial în 2021.

Ferrari Purosangue va fi disponibil cu un sistem de tracțiune integrală, iar reprezentanții companiei italiene spun că există șanse mari ca modelul să integreze și un sistem plug-in hybrid de propulsie. Acesta din urmă va avea la bază un motor V6.

În ceea ce privește dezvoltarea unei versiuni cu motor V12, sursele spun că este puțin probabil ca un astfel de propulsor să fie introdus în gama lui Purosangue.

Totodată, Enrico Galliera, directorul departamentului de marketing, a declarat că în viitorul apropiat, Ferrari nu va dezvolta un model complet electric.

"Ideea pe care mizăm constă în dezvoltarea unor tehnologii pe care să le putem utiliza atunci când evoluția o cere.

De aceea, pregătim o gamă variată de motoare: V12, V8 și, în viitorul apropiat, V6", a declarat reprezentantul Ferrari.

Via | Auto Express

Comentarii (6)

  • Adrian
    Astia nu se jurau pe mama lor ca nu vor fabrica SUV niciodata ?
    15 3
  • SUVeica
    Fierarii doar se pregatesc pt noul regulament F1 doar cu monoposturi SUV daca nu stiati
    16 2
  • costel_MINDS
    nu cautionarez abracadabrant coniventzele calp zvonistice dar marshez indubitabil ca ham-ham pilotand un suv amg V12 ar fi batut mar de schumi la volanul unui fiat panda L2 by purosangue
    14 4
  • Ziceti ca evolutia cere trecerea de la V12 la V8 si in viitorul apropiat V6?
    E INvolutia ba baieti
    13 1
  • Având în vedere că nu mai există producător premium/lux care să nu aibă un SUV în gamă, eu zic să ne amintim ce hate și-a luat Porsche când a lansat primul Cayenne :-)
    5 1
  • Judecatorul
    interesant'' Deci Nu mai este mult si intram in noul an 2020 iar crossoverul italian 4x4:Ferrari Purosangue suv va intra in productie peste 1 an distanta in 2021 logic LoL!
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru