Esential
60.000 | de kilometri este distanta pe care Palmer Louis intentioneaza sa o parcurga in jurul lumii |
6 | luni va dura expeditia profesorului elvetian. |
60.000 | de kilometri este distanta pe care Palmer Louis intentioneaza sa o parcurga in jurul lumii |
6 | luni va dura expeditia profesorului elvetian. |
Constructorii auto se straduiesc sa dezvolte masini ecologice, saloanele auto din toata lumea pun mare pret pe propulsia alternativa iar Uniunea Europeana impune noi reguli privind emisiile de CO2. Aceste eforturi sunt sustinute si de oameni simpli cu idei mari.
Un profesor elvetian s-a decis sa faca inconjurul lumii intr-un vehicul alimentat cu energie solara, botezat Solartaxi, sperand ca astfel va trage un semnal de alarma privind incalzirea globala.
Automobilul solar a luat nastere dupa un an de munca depusa de profesorul elvetian si studentii sai. Solartaxi consta intr-un vehicul cu trei roti si o remorca cu celule solare care alimenteaza propulsorul fara emisii. Performantele sunt si ele exceptionale, Solartaxi fiind capabil sa atinga o viteza maxima de 90 km/h.
La interior pasagerii se pot bucura de un confort sporit multumita scaunelor de tip scoica imbracate in piele. Pasagerul din dreapta poate conduce si el vehiculul multumita volanului adaptabil care gliseaza orizontal.
Palmer Louis, initiatorul proiectului, a pornit deja in aceasta expeditie care va dura 6 luni si va insuma 60.000 de kilometri parcursi. Aventura a inceput la mijlocul acestei veri, in prezent echipa profesorului ajungand in Indonezia. Pentru promovarea actiunilor sale, Palmer si-a lansat si un site care urmareste pas cu pas expeditia si ofera stiri proaspete despre locurile vizitate si reactia locuitorilor.
Vehiculul solar condus de profesorul temerar a traversat si Peninsula Balcanica, in tot acest timp, ghid de calatorie fiind un roman de 40 de ani, Boer Botond. Tara noastra a fost a saptea locatie traversata de echipajul elvetian, Palmer Louis declarand ca Romania a fost locul unde ar fi dorit sa petreaca mai mult timp.
Sa inceput deja productia de celule solare gen folie flexibila si cu intrarea Chinei in piatza preturile au inceput sa cada vertiginos.
California deja permite ca particularul sa-si vanda energia solara de surplus cu contoare reversibile.
La noi in tara cine este cel mai bogat om? Patriciu, care a avut afaceri cu petrol. Si ca el sunt foarte foarte multi oameni in lume care fac tot ce le sta in putinta sa nu se dezvolte industria energiei alternative. Parerea mea este ca guvernul american este dusmanul numarul unu la renuntarea folosirii petrolului.