Îmbunătățiri pentru Hyundai Ioniq 5 N: Drift Mode configurabil

de Tiberiu Safta
Marti, 24.09.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a pregătit câteva îmbunătățiri minore pentru versiunea de performanță Ioniq 5 N. Noutățile constau într-un Drift Mode care este acum configurabil, precum și într-un asistent de coborâre în pantă.

Constructorul sud-coreean tocmai a lansat o nouă versiune actualizată pentru Ioniq 5 N. Hot hatch-ul electric actualizat este disponibil, momentan, doar în Coreea de Sud. Noutățile sunt relativ minore, fiind vorba de sisteme electronice noi menite să-l asiste pe șofer în timpul condusului mai rapid.

Principala noutate este un Drift Mode revizuit. Sistemul, numit N Drift Optimizer, este acum configurabil în 10 niveluri diferite de asistență. Nivelul 1 este cel mai asistat, în timp ce nivelul 10 minimizează intervenția sistemului de control al stabilității pentru ca mașina să derapeze mai liber. De asemenea, noul Drift Mode poate detecta mai bine condițiile de derapare pe un circuit.

O altă noutate adusă de Ioniq 5 N este funcția Downshift Memory. Această funcție permite mașinii să stocheze comenzi fără să schimbe virtual treptele de viteză. Atunci când motorul termic virtual ajunge la turații acceptabile pentru retrogradare, sistemul intră în funcțiune.

Și pentru că tot am menționat motorul termic artificial, sunetul său este acum activat automat atunci când este pornită funcția de lansare de pe loc. Îți reamintim că Hyundai Ioniq 5 N primește sistemul N Active Sound+, care imită sunetul unui motor pe benzină de 2.0 litri.

Alte noutăți includ: faruri cu fază lungă automată și cu funcție anti-orbire, sistem de închidere automată a mașinii atunci când șoferul se îndepărtează de aceasta, sistem V2L de încărcare a dispozitivelor externe, asistent pentru coborârea în pantă, geamuri spate laterale cu o funcție de siguranță și un volan cu avertizări haptice.

Noul Hyundai Ioniq 5 N actualizat nu aduce nicio altă modificare tehnică sau vizuală.

via Hyundai

Comentarii (4)

  • deputy
    mega imbunatatire. fara asa ceva chiar nu se putea...ok e o masina de nisa, cel putin asa banuiesc si poate asta ar fi explicatia
    1 0
  • @automarket
    super mega optiune...fara asa ceva nu se putea
    2 2
  • Jian de la Calafat
    O incercare ridicola dar si inutila a Hyundai de a resuscita un produs care n-are nici prezent, daramite viitor.
    Ioniq5 N rămâne doar o promisiune suprapusă peste notiunea de himeră.
    i30 N DCT reprezinta adevarata certitudine in oferta Hyundai, o masina care surprinde in modul cel mai placut, superioara multor GTI-uri oferite de producatori mult mai consacrati pe aceasta nişă.
    Recomandarea sa-l incercati, dar aveti grija, devine contagios.
    2 0
  • Hai focile, nu se poate… reclamă la drifturi de la Hyundai. Se duce dreq totul?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru