Imagini noi cu motorul succesorului lui Lamborghini Huracan: V8 hibrid de 800 CP

de Tiberiu Safta
Marti, 21.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini a publicat primele detalii tehnice oficiale despre motorul succesorului lui Huracan. Noul model va primi un motor V8 bi-turbo care va dezvolta 800 de cai putere.

Odată cu ieșirea din producție a lui Lamborghini Huracan, constructorul italian renunță și la motorul V10 aspirat natural. Asta pentru că succesorul lui Huracan va avea un motor mai puternic, dar cu 2 cilindri mai puțin.

Lamborghini tocmai a publicat câteva imagini oficiale cu noul motor. Acesta este un V8 care va fi asistat de două turbocompresoare și va dezvolta 800 de cai putere și un cuplu de 730 Nm. Noul motor va putea urca în turații până la 10.000 rpm și va funcționa alături de un motor electric de 150 de cai putere și 300 Nm montat în puntea din spate.

Urmașul lui Lamborghini Huracan va fi prezentat oficial în luna august.

via Lamborghini

Comentarii (7)

  • Dizăl Rulz Forevăr
    Ăștia nu au auzit ca lumea nu vrea baterii?
    6 2
  • @Dizăl Rulz Forevăr
    lumea vrea dacat tacanitoare pa dizal, cu cat mai fumigena si horcaitoare, cu atat mai bine. neaparat germana ca alea are valoare, preferabil benveu sehas, ca sa moara dujmanii. lumea mai vrea sa poata parca moca oriunde, mai vrea manele, seminte si balci. lumea vrea dacat sa li se dea, finca merita. finca le stie pe toate si are talent. lumea nu vrea aer curat, liniste, curatenie, ordine, educatie si munca. te pui cu lumea?
    12 2
  • Și când te gândești ca în 2021 cei de la Haas au folosit un motor Ferrari care dezvolta (doar) 740 CP + 161 CP...
    4 0
  • Diana Șosoacă
    Inedit faptul ca 992 GT3 R Rennsport, oferit foarte putinior entuziasti la un pret prohibitiv, obtine puterea maxima de 620 CP semnificativ mai devreme, la "doar" 9400 rpm si, culmea, avand la dispozitie tocmai un N/A de 4.2L.
    Colac peste pupăză, acestei declinari ultraexclusiviste a 992 ii este complet interzis sa ruleze pe drumurile publice.
    3 0
  • Diana Șosoacă
    D-le Safta
    Constat faptul ca si Automarket nu face in niciun fel rabat de la senzational, cum de altfel majoritatea presei de specialitate a decis sa trateze acest subiect.
    Parca continuam sa ne aflam intr-o relativ recenta productie de la Hollywood, Top Gun 2, si a sa secventa cat se poate de juvenilă, bifarea Mach 10.
    Ca este bine sau, cine stie, poate mai putin agreabil pentru lealii erudiți ai domeniului auto, asa cum este firesc si cat se poate de previzibil, decizia apartine in intregime redactiei.
    Asadar, turatia la care se obtine puterea maxima se situeaza in plaja 9 000- 9 750rpm, iar plaja de cuplu maxim este cuprinsa intre 4000- 7 000 rpm.
    Ca acest nou V8 se poate tura pana la 10000 rpm, musai ca reprezinta doar o borna care nu aduce beneficii din perspectiva performantei brute, si, neaventurandu-ma deloc, nici din perspectiva acusticii, ci ramane identificabil ca fiind un prag indisponibil multora.
    5 1
  • @șoșocuță
    Cu asa un pseudonim n-ar trebui să-ți permiți sa vorbești de senzațional
    2 0
  • Nu “poți” pune pe asfalt 800 de cai putere și un cuplu de 730 Nm… ce naiba face electricul de 150 CP?
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru