Iata cum a luat nastere circuitul de la Nurburgring
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
Circutul de la Nurburgring este este deja o legenda in lumea motorsportului, "Iadul Verde" fiind martorul unor curse celebre si a unor rivalitati care au scris istorie.
Mai nou circuitul este folosit ca loc de testare pentru cele mai noi concepte ale constructorilor europeni si chiar asiatici. Desi a fost inchis competitiilor din calendarul FIA, circuitul ramane o atractie pentru multi turisti aflati in zona, trei ture de Nordschleife fiind accesibile oricui in schimbul a 50 de euro.
Putini stiu insa cum a luat nastere celebrul circuit si dificultatile pe care le-au intampinat arhitectii germani atunci cand au gandit Nordschleife. Constructia circuitului a inceput in 1925 si a fost finalizata doi ani mai tarziu, autoritatile locale tintind astfel atragerea unui numar cat mai mare de turisti dar si pentru a evita cursele organizate pe soselele din zona.
Inginerii au urmat exemplele circuitelor de la Monza, Italia si AVUS Berlin dar au incercat sa imprime un caracter aparte traseului.
Astfel a luat nastere cel mai solicitant, periculos si dur circuit din lume.Pe asfaltul circuitului german au alergat piloti care au scris istorie in competitiile motorsport, cum sunt: Rudolf Caracciola, Tazio Nuvolari, Juan Manuel Fangio, Stirling Moss, Jackie Stuart, Nikki Lauda sau Ayrton Senna. Nurburgring a insemnat insa si sfarsitul pentru o serie de piloti, primul accident fatal avand loc in 1928.
De anul viitor, autoritatile vor inaugura la Nurburgring si un parc de distractii in care atractia principala va fi un trenulet botezat Racecoaster, capabil sa atinga viteze de peste 215 km/h.
Istoria Nurburgring-ului si o descriere mai atenta a circuitului este rezumata in video-urile de mai jos:
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din General
-
Potrivit unor noi informații apărute în presă, conducerea Grupului Volkswagen ia în calcul să renunțe la ideea de a închide câteva dintre fabricile sale din Germania. În prezent, grupul german poartă mai multe negocieri cu sindicatul muncitorilor. (13.12)
-
Asociația Constructorilor Europeni de Automobile va avea un nou președinte începând din 2025. Noul președinte al asociației va fi Ola Kallenius, actualul CEO Mercedes-Benz. (11.12)
-
Partidul Popular European, cea mai mare grupare politică din cadrul Uniunii Europene, dorește să modifice acordul de interzicere a vânzărilor de mașini noi cu motoare termice din 2035. PPE vrea să permită vânzarea de mașini noi cu motoare termice și după 2035. (11.12)
- Primul exemplar Alfa Romeo 33 Stradale a fost livrat
- Ford schimbă șeful calității, după un an plin de rechemări în service
- Toyota a lansat primul monovolum PHEV din Japonia
- Producătorii europeni cresc prețurile mașinilor pe benzină pentru a face electricele mai atractive
- Ford recheamă în service peste 768.000 de modele diesel din întreaga lume
Comentarii (15)