Hyundai va concura la Le Mans și în Campionatul Mondial de Anduranță sub marca Genesis

de Tiberiu Safta
Vineri, 13.09.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai Motorsport a anunțat oficial planuri de a intra în Campionatul Mondial de Anduranță sub marca Genesis. Constructorul sud-coreean va construi un hypercar sub egida regulamentului LMDh, cu care va lua startul la cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Campionatul Mondial de Anduranță, care include și celebra cursă de 24 de ore de la Le Mans, continuă să atragă mărci noi. De această dată, Hyundai Motorsport și-a anunțat oficial intenția de a intra în acest campionat sub marca Genesis, brand-ul de mașini de lux al grupului sud-coreean.

Astfel, Genesis urmează să construiască în viitor un prototip de anduranță sub egida regulamentului LMDh. Este pentru prima dată în istoria mărcii Genesis când aceasta va concura în acest campionat. Deocamdată, Genesis nu a oferit mai multe detalii despre planurile sale de participare. Însă, conform informațiilor din presă, se pare că Genesis ar fi încheiat deja un parteneriat cu francezii de la ORECA pentru construirea șasiului.

La final, este probabil ca Genesis să debuteze în mondialul de anduranță începând din sezonul 2026.

via Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru