Hyundai și Kia testează un sistem de încălzire radiantă pentru creșterea autonomiei mașinilor electrice

de Tiberiu Safta
Miercuri, 28.08.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai și Kia au început să testeze un nou sistem care să ajute la creșterea autonomiei mașinilor sale electrice. Este vorba despre un nou sistem de încălzire radiantă, care contribuie la reducerea consumului de energie electrică.

Majoritatea producătorilor caută numeroase soluții pentru a crește autonomia modelelor sale electrice. Doi dintre aceștia sunt Hyundai și Kia, care tocmai au început să testeze un astfel de sistem. Mai exact, constructorii sud-coreeni testează acum un sistem de încălzire radiantă pentru creșterea autonomiei mașinilor electrice.

Astfel, prin acest sistem, șoferul și pasagerii se vor simți încălziți chiar și atunci când temperatura din habitaclu este mai mică. Mai mult, cele două mărci spun că acest sistem reduce cu până la 17% consumul de energie electrică, de unde rezultă o autonomie mărită.

Nu este pentru prima dată când Grupul Hyundai oferă un asemenea sistem pe mașinile sale. Pe anumite piețe, marca asiatică oferă asemenea sisteme de încălzire radiantă, însă cele testate acum sunt mai avansate. Noile sisteme primesc un element de încălzire de tipul unei folii de protecție, precum și un material din nanotub de carbon care oferă efecte termice într-un mod mai eficient datorită ariei mai mari de căldură.

În viitor, Hyundai va monta asemenea dispozitive în locurile care înconjoară ocupanții pentru a oferi căldură din mai multe părți.

În timpul testelor au fost montate asemenea dispozitive sub volan, în zona consolei centrale și în spatele ornamentelor decorative ale fețelor de portiere. Hyundai spune că temperatura aleasă de ocupanți va fi atinsă în doar 3 minute, chiar și la temperaturi foarte mici în restul habitaclului.

via Hyundai, Kia

Comentarii (3)

  • Pai si normal, Hyundai si Kia inoveaza, iar cine n-are chef de munca se plange de invazia chineza si inventeaza taxe pentru a incasa bani stand degeaba.. huaaa, hotilor!!!
    10 5
  • Nu te opreste nimeni sa cumperi de la chinezi, daca asta iti doresti.
    4 3
  • Ambulanța
    Ni-no-ni-no!
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru