Hyundai și Kia, parteneriat cu Samsung pentru dezvoltarea sistemelor software

de Tiberiu Safta
Joi, 26.09.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai și Kia au semnat un parteneriat cu Samsung pentru dezvoltarea de viitoare sisteme software pentru mașini. Aceste sisteme se vor regăsi la noua generație de vehicule definite de software.

Grupul Hyundai și-a unit forțele cu Samsung pentru dezvoltarea de noi tehnologii pentru viitoarele sale mașini. Mai exact, cei doi giganți sud-coreeni vor colabora pentru crearea unor noi sisteme software, care vor fi prezente la noua generație de vehicule definite de software.

Printre obiectivele stabilite de noul parteneriat, Hyundai și Kia vor ca mașinile sale să permită o integrare mai bună a smartphone-urilor. Astfel, șoferii vor beneficia de servicii noi și de mai multe funcții. În acest sens, Grupul Hyundai urmează să lanseze o nouă generație de sisteme multimedia în 2026.

„Obiectivul nostru este să îmbogățim experiența de mobilitate a clienților Hyundai și Kia prin oferirea unor servicii personalizate care se extind dincolo de transport, integrând perfect vehiculele cu smartphone-urile”, a declarat Chang Song, președintele diviziei Hyundai Motor Group Advanced Vehicle Platform.

via Hyundai, Kia

Comentarii (4)

  • Adrian
    Ce a durat atat de mult? Sunt de-ai lor acolo. Puteau sa fie demult pe locul 1, inainte de Android Auto / Automotive. Samsung s-a trezit tarziu, cum a facut Microsoft cu Windows Mobile pe ecranele tactile.
    2 0
  • Supradigitalizarea masinilor o sa li se intoarca in fata producatorilor. Masinile trebuie sa ramana masini si sa functioneze in continuare ca niste masini nu ca . 90% din functiile si feature-urile digitale din masini raman nefolosite inafara setarilor initiale (daca sunt facute si alea sau sunt lasate default).
    In continuare simpla alimentare sau intretinere a masinilor, da batai de cap unor soferi daramite sa-i pui sa-si configureze masinile sau sa preprogrameze anumite proceduri.
    Gadgetareala e super perisabila si necesita dezvoltare si updatare permanenta. Multi bani vor fi investiti si inainte si dupa ce o masian e lansata. Si multe intarzieri vor fi generate de soft si nu de masina in sine (XC90 anyone?).
    3 2
  • *ca niste masini nu ca niste gadgeturi pe roti.
    1 2
  • Adrian
    Supradigitalizarea? Pai si atunci de ce ne.am invatat toti cu smartfon si ne descurcam? Ne vom invata si cu smartmasinile. Plus ca oricum vor deveni autonome, deci nu te mai intereseaza cum se seteaza. Nu.mi trebuie sa setez nimic, vreau sa ma urc si sa plec. Vreau sa scot telefonul zi sa fac o poza rapid, nu sa reglez 5 parametri la un DSLR. Vreau timp pentru familie si hobby, nu ma intereseaza sa reglez chestii.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru