Hyundai a semnat un acord de producție de mașini autonome cu Waymo

de Silvian Irimia
Marti, 08.10.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a semnat un acord de parteneriat pentru dezvoltarea de mașini autonome cu Waymo, o companie de mobilitate cu vehicule autonome. Aceștia au 100.000 de curse săptămânal.

Hyundai urmărește de ani buni implicarea în piața mașinilor autonome. Prin urmare, compania asiatică a investit în Motional, un startup de vehicule autonome care testează, de asemenea, operațiuni de robotaxi cu Ioniq 5.

Recent, producătorul auto și-a exprimat o ambiție mai amplă. Hyundai a dezvăluit planurile de a lansa o afacere de producție de vehicule autonome. Ca parte a acestei viziuni, Hyundai Ioniq 5 va fi livrat către Waymo (Google) cu modificările necesare.

„Tehnologia transformatoare a Waymo îmbunătățește siguranța rutieră acolo unde operează, iar Ioniq 5 este vehiculul ideal pentru a duce acest lucru mai departe”, a declarat José Muñoz, director executiv Hyundai Motor America. În plus, Muñoz a menționat că cele două companii caută activ noi oportunități de colaborare dincolo de acest prim pas.

La rândul său, Waymo a investit, de asemenea, în propria sa tehnologie. Compania de robotaxi a dezvăluit recent cea de-a șasea generație a flotei sale de senzori autonomi, Waymo Driver, care include 13 camere, 6 unități radar și o serie de receptoare audio externe.

Vehiculele IONIQ 5 destinate flotei Waymo vor fi asamblate la noua unitate de producție EV Hyundai Motor Group Metaplant America (HMGMA) din Georgia și echipate ulterior cu tehnologia autonomă Waymo.

via Hyundai

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru