Honda NSX ar putea reveni pentru a treia generație. Va fi pur electrică

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 21.08.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, Honda NSX va primi o nouă generație, dar aceasta va fi pur electrică. Debutul este programat pentru 2027-2028.

Honda NSX este una dintre acele mașini în jurul cărora s-a format, de-a lungul anilor, un adevărat cult. Prima generație s-a luat la trântă cu cele mai consacrate modele sport europene, asta și pentru că la dezvoltarea primului NSX a contribuit și legendarul pilot de F1 Ayrton Senna.

A doua iterație s-a lăsat așteptată foarte mulți ani, iar atunci când a fost prezentată a împărțit fanii acestui model în două. Motivul este simplu: sistemul de propulsie format dintr-o unitate V6 twin-turbo și 3 unități electrice.

Cu ocazia Monterey Car Week, vice-președintele Honda, Shinju Aoyama, a vorbit despre viitorul NSX. Oficialul nipon a precizat că acesta va debuta în 2027 sau 2028 și că, deloc surprinzător, va fi pur electric.

"Vom lansa un model sport în 2027 sau 2028, care va fi bazat pe noua arhitectură electrică Honda Seria 0. Aceasta va sta, de asemenea, la baza primului sedan electric, care este programat să fie lansat în 2026," le-a spus Aoyama jurnaliștilor prezenți.

Rămâne de văzut dacă noul model va purta tot denumirea NSX și, mai ales, dacă va fi comercializat sub emblema Honda sau numai sub emblema Acura.

via Autoblog.it

Comentarii (8)

  • Nu se cauta electricele. Sa se orienteze la un NSX DIZAL special pentru meseriasii romani.
    3 9
  • Jian de la Calafat
    Mihăiță, ești luceafărul acestui site.
    Ce vrei mai mult ?
    6 2
  • Honda parca erau aia cu 60 de biliarde de spart pe o noua electrificare.
    Bravo baieti, dati-i inainte ca petrecerea e abia la inceput la voi.
    Altii se lupta deja cu mahmureala post e-petrecere.
    4 3
  • Trompetele anti-EV se ocupa cu mahmureala din viata lor trista. Mai un comentariu, mai o glumiță nereușită. Câinii latră, caravana trece în sunetul trompetelor triste.
    3 8
  • Puteau inova pe hybride, mi se pare ca Honda are reputatia primara ca engine builders nu chinese bateries assemblers ffs
    3 2
  • George Simion
    s-au trezit, bravo!

    totusi as vrea sa arata ca modelul ala galben vechi..pot sa il faca albastru dar sa fie la fel.

    din 2000 incoa au cam broscoiat toate masinile cam toti.
    3 4
  • Calingura
    As fi curios sa inteleg ce urmaresc de fapt japonezii. Nu cred ca planul lor este sa vanda multe si peste tot. Nu cred.

    Altfel le-ar construi mai putin controversate. Si spun asta in ideea in care actualul NSX mi se pare foarte tare (mai putin interioul) si cu siguranta ar fi mai remarcat pe strada decat un Ford Mustang sau ce naiba o fi echivalent de la BMW
    1 0
  • Seriff
    O sa aiba fix soarta lui Honda E, adica nu o sa o cumpere nimeni, cine cumpara masini sport electrica? S-au tampit de tot si astia.
    Electricele s-au dus in cap in ultimul hal anul asta si unii producatori tot se incapataneaza sa le fabrice.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru